FOCUSAT - Creșterea și dezvoltarea tinerilor prin calificare, antreprenoriat și angajare

FOCUSAT - Creșterea și dezvoltarea tinerilor prin calificare, antreprenoriat și angajare
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

 

 

Agenția Judeteană pentru Ocuparea Forței de Muncă Galați și Centrul de Consultanță si Studii Europene SRL au derulat în regiunea Sud-Est a țării, începând cu data de 20.06.2022, proiectul „FOCUSAT - Creșterea și dezvoltarea tinerilor prin calificare, antreprenoriat și angajare” POCU/991/1/3/154292.

Obiectivul general al proiectului a fost îmbunătățirea nivelului de competențe pentru 378 de tineri NEETs din regiunea de Sud-Est. Acest obiectiv a fost atins prin acordarea de pachete integrate și personalizate, adaptate nevoilor, competențelor și intereselor tinerilor, ținând cont de rezultatul profilării realizate de Serviciul Public de Ocupare și de nevoile reale ale angajatorilor de pe piața muncii.

Rezultatele obținute prin implementarea proiectului se concretizează în finalizarea a 12 programe de formare cu 197 șomeri tineri din categoria NEETs calificați în vederea integrării lor pe piața muncii. 249 persoane din grupul țintă al proiectului au un loc de muncă, urmare a sprijinului oferit în cadrul proiectului.

Proiectul a avut un impact pozitiv asupra regiunii prin finanțarea din fonduri europene a 9 IMM-uri înființate și crearea a 9 locuri de muncă pe domenii diversificate, contribuind astfel la creșterea gradului de ocupare și reducerea numărului de șomeri.

În data de 13.12.2023 va avea loc conferința de închidere a proiectului. La eveniment vor participa reprezentanți ai Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Galați, Centrului de Consultanță și Studii Europene SRL, beneficiari ai proiectului, parteneri locali și alte persoane interesate.

Conferința va oferi o platformă pentru prezentarea rezultatelor obținute pe parcursul proiectului, împărtășirea experiențelor și discuții despre viitoarele inițiative destinate creșterii și dezvoltării tinerilor în regiunea noastră.

Pentru informații suplimentare și confirmări de participare la conferința de închidere vă rugăm să contactați:

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Galați

Dicu Denisa - Manager proiect

0236 412262/ Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

sau

Centrul de Consultanță și Studii Europene SRL

Zlătaru Mihaela - Coordonator partener

073347705/ Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Valoarea totală a proiectului: 4.902.178,97 lei

Valoarea finanțării primite prin Programul Operațional Capital Uman: 4.411.027,45 lei

Valoarea co-finanțării eligibile a Beneficiarului: 327.623,85 lei

 

Proiect co-finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare 2014 - 2020

(P)

Citit 705 ori Ultima modificare Miercuri, 06 Decembrie 2023 12:16