FINALIZARE PROIECT „PORT BRĂILA - LUCRĂRI DE INFRASTRUCTURĂ A SECTORULUI PORTUAR DIN INCINTĂ BAZIN DOCURI”

FINALIZARE PROIECT „PORT BRĂILA - LUCRĂRI DE INFRASTRUCTURĂ A SECTORULUI PORTUAR DIN INCINTĂ BAZIN DOCURI”
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

 

 

 19 Decembrie 2023

 

FINALIZARE PROIECT

„PORT BRĂILA - LUCRĂRI DE INFRASTRUCTURĂ A SECTORULUI PORTUAR DIN INCINTĂ BAZIN DOCURI”

 

În luna Decembrie 2023 se finalizează implementarea proiectului ”Port Brăila - Lucrări de Infrastructură a Sectorului Portuar din Incintă Bazin Docuri”, Cod SMIS 137306, cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Infrastructura Mare 2014 - 2020, Axa prioritară 2  ”Dezvoltarea unui sistem de transport multimodal, de calitate, durabil şș eficient”, Obiectiv specific 2.4 „Creșterea volumului de mărfuri tranzitate prin terminale intermodale și porturi”.

Proiectul s-a derulat pe o perioadă de 57 luni, respectiv, aprilie 2019 - decembrie 2023.

Obiectivul general al proiectului a fost de modernizare si dezvoltare a Portului Brăila în vederea oferirii de condiții optime pentru transportul naval de mărfuri, cu scopul de a promova mobilitatea durabilă la nivel național, regional și local, capabil să asigure legături rapide și eficiente cu piețele internaționale, asigurând totodată o infrastructură portuară la standarde europene în acord cu practicile și politicele UE.

Obiectivele specifice ale proiectului au constat în:

  • modernizarea și reabilitarea Danelor 31, 32, 33, 34, 35, 36, 37, 38 și a Capului de Mol din incinta Bazinului Docuri Brăila, cu scopul creșterii capacității de operare a Portului Brăila conform volumului actual și previzionat al cererii,
  • reabilitarea drumurilor de utilitate publică DUP 3, DUP 5, DUP 6, cu scopul creșterii eficienței și conectivității Portul Brăila și a consolidării legăturilor dintre operatorii portuari și transportatorii de mărfuri la nivel local, național și european,
  • dezvoltarea și modernizarea infrastructurii utilitare a portului Brăila cu scopul creșterii calității serviciilor oferite operatorilor și transportatorilor portuari.

Beneficiar: Ministerul Transporturilor și Infrastructurii, prin CN APDM SA în calitate de concesionar al infrastructurii portuare aferente obiectivului de investiții.

Rezultate atinse în perioada de referință:

  • un port modernizat situat pe rețeaua de transport TEN-T,
  • 1.005 ml infrastructură portuară de acostare, modernizată și reabilitată,
  • 2.811 ml infrastructură portuară de transport rutier (drumuri incintă), reabilitată,
  • 1.771 ml infrastructură de alimentare cu apă și apă uzată, modernizată,
  • infrastructură pentru protecția mediului, iluminat și rețele electrice, modernizată.

 

Valoarea totala a proiectului a fost de 121.015 mii lei, din care, valoarea eligibilă a fost de 101.995 mii lei (respectiv 86.696 mii lei FEDR și 15.299 mii lei cofinanțare).

 Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin

Programul Operațional Infrastructura Mare 2014 - 2020, Cod SMIS 137306

 

Date de contact: Costea Marcela - Daniela, Director General, e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

David Gabriela, manager proiect, e-mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 

(P)

Citit 1972 ori Ultima modificare Luni, 18 Decembrie 2023 15:51