Grădinița Nr. 30, modernizată cu fonduri europene

Grădinița Nr. 30, modernizată cu fonduri europene
Evaluaţi acest articol
(7 voturi)

Grădinița Nr. 30, din cartierul Țiglina III, a fost modernizată, în cadrul unui proiect cu fonduri europene, informează Primăria municipiului Galați. Principalele categorii de lucrări au vizat reabilitarea termică a clădirii, instalarea de panouri solare, înlocuirea sistemului de distribuție a apei calde, realizarea unei șarpante din lemn ignifugat cu învelitoare din țiglă metalică, refacerea trotuarelor, refacerea tencuielilor exterioare și a instalațiilor sanitare.

Primăria Galați a atras fonduri europene prin Programul Operațional Regional 2014-2020 pentru "Reabilitarea și eficientizarea energetică a Grădiniței cu Program Prelungit nr. 30", iar valoarea totală a proiectului a fost de aproximativ șase milioane de lei cu TVA.

Anul trecut au fost modernizate la Galați 13 școli, grădinițe și licee (școlile nr. 25, 16, 29, 17, "Grigorie Teologul", "Ștefan cel Mare", Liceul "M. Costin" - corp C1, CNMK, Liceul Auto, Liceul "Dunărea", Liceul "A. Saligny", Grădinița "Codruța", Grădinița "Motanul Încălțat"). Totodată, 25 de școli, grădinițe și licee sunt în curs de modernizare. De asemenea, nu mai puțin de 16,8 milioane de euro sunt alocați prin PNRR pentru dotări la toate grădinițele, școlile și liceele din oraș. "Este încă un obiectiv îndeplinit de care se vor bucura copiii. Continuăm și în 2024 amplul program de modernizare a grădinițelor, școlilor și liceelor din Galați. Avem un adevărat record de investiții în educație", a declarat  primarul Ionuț Pucheanu.

Citit 1507 ori Ultima modificare Joi, 04 Ianuarie 2024 20:08

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.