Comunicat de Presa: „Dotarea Școlii Gimnaziale „Sfânta Cuvioasa Parascheva” Smârdan”

Comunicat de Presa: „Dotarea Școlii Gimnaziale „Sfânta Cuvioasa Parascheva” Smârdan”
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

                      

 

Comunicat de presă

Dotarea Școlii Gimnaziale „Sfânta Cuvioasa Parascheva” Smârdan”

 

Unitatea Administrativ-Teritorială Comuna Smârdan, județul Galați demarează proiectul intitulat Dotarea Școlii Gimnaziale „Sfânta Cuvioasa Parascheva” Smârdan”,Cod proiect: F-PNRR-Dotari-2023-4389, finanțat prin apelul ”Dotarea cu mobilier, materiale didactice și echipamente digitale a unităților de învățământ preuniversitar și a unităților conexe”, PNRR/Pilonul VI. Politici pentru noua generație/Componenta C15: Educație/Reforma 4. Crearea unei rute profesionale complete pentru învățământul tehnic superior/Investiția 13. Echiparea laboratoarelor informatice din școlile de educație și formare profesională (EFP) și Investiția 14. Echiparea atelierelor de practică din unitățile de învățământ profesional și tehnic și Reforma 5. Adoptarea cadrului legislativ pentru digitalizarea educației/ Investiția 9. Asigurarea echipamentelor și a resurselor tehnologice digitale pentru unitățile de învățământ, precum și Reforma 6. Actualizarea cadrului legislativ pentru a asigura standarde ecologice de proiectare, construcție și dotare în sistemul de învățământ preuniversitar/Investiția 11. Asigurarea dotărilor pentru sălile de clasă preuniversitare și laboratoarele/atelierele școlare.

Obiectivul general al proiectului constă în Crearea unei infrastructuri de calitate, a unui sistem de educație echitabilă și a unor servicii esențiale privind oferta educațională, în mediul rural (Școala Gimnazială ,,Sfânta Cuvioasa Parascheva”, Smârdan, județul Galați).

 Proiectul constă în:

  1. Asigurarea echipamentelor și a resurselor tehnologice digitale pentru unitățile de învățământ din Comuna Smârdan (Investiția 9 aferentă Reformei 5 din PNRR) prin:

Dotarea cu echipamente TIC ( și alte echipamente opționale) a 26 săli de clasă:

  • 9 săli de clasă, Școala Gimnazială ,,Sfânta Cuvioasa Parascheva”;
  • 5 săli de clasă, Școala Gimnazială ,,Mihail și Gavril”;
  • 4 săli de clasă, Școala Primară Nr.1 Cișmele;
  • 5 săli de clasă pentru preșcolari, Grădinița cu program Normal ,,Sfânta Cuvioasa Parascheva”;
  • 3 săli de clasă pentru preșcolari, Grădiniță cu Program Normal Nr.1 Cișmele.

Dotarea cu echipamente ( tablă interactivă, sisteme desktop și monitor, laptop, multifuncțională, cameră, videoconferință, router) precum și cu echipamente opționale a unui laborator de informatică a Școalii Gimnazialăe,,Sfânta Cuvioasa Parascheva”, Smârdan.

  1. Asigurarea dotărilor pentru sălile de clasă preuniversitare și laboratoarele școlare din Comuna Smârdan (Investiția 11 aferentă Reformei 6 din PNRR) prin:

Dotarea cu mobilier specific a 15 săli de clasă, astfel:

  • 5 săli de clasă, Școala Gimnazială ,,Mihail și Gavril”;
  • 4 săli de clasă, Școala Primară Nr.1 Cișmele;
  • 3 săli de clasă pentru preșcolari, Grădinița cu program Normal ,,Sfânta Cuvioasa Parascheva”;
  • 3 săli de clasă pentru preșcolari, Grădiniță cu Program Normal Nr.1 Cișmele.

Dotarea cu mobilier,  materiale didactice și cu echipamente digitale a unui a laboratr școlar, Fizica-Chimie a  Școlii Gimnaziale ,,Sfânta Cuvioasa Parascheva”, Smârdan.

Dotarea cu echipamente specifice și mobilier a Cabinetului de consiliere și asistență psihopedagogică a Școalii Gimnazialăe,,Sfânta Cuvioasa Parascheva”, Smârdan.

 

Valoarea totală a proiectului este de 1.011.010,08 lei, inclusiv TVA, din care valoarea eligibilă din PNRR (fără TVA) este în cuantum de 849.588,30 lei, iar valoarea TVA aferentă cheltuielilor eligibile din PNRR este de 161.421,78 lei.

Dată începere proiect: august 2023

Dată finalizare proiect: decembrie 2024

Cod proiect: F-PNRR-Dotari-2023-4389

Date de contact: tel. 023630020, mail: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

 

 

(P)

 

Citit 1806 ori Ultima modificare Marți, 26 Martie 2024 12:47