Gălăţenii sapă în zăpadă, politicienii se sapă între ei

Gălăţenii sapă în zăpadă, politicienii se sapă între ei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Bilă Albă - Lui Florin Cornel Diaconiţa, tânărul imobilizat într-un scaun cu rotile şi care a dat o lecţie întregului Galaţi, demonstrând spirit civic, prin gestul său de a deszăpezi strada, ocazie cu care alţi mulţi gălăţeni s-au mobilizat şi au venit să îl ajute. Aceeaşi bilă albă o merită toţi gălăţenii care au participat la campania „Vieţii libere” „Donează pentru Viaţă” şi au donat alimente pentru oamenii aflaţi în satele acoperite cu zăpadă. Prin generozitatea şi preocuparea faţă de semenii lor atât de încercaţi, gălăţenii au demonstrat că le pasă şi că altruismul nu poate dispărea nici măcar de vremurile grele prin care trecem cu toţii, din punct de vedere economic.

Bilă Neagră - Tuturor politicienilor care, într-un fel sau în altul, încearcă să folosească în scop electoral până şi acţiunea de deszăpezire a drumurilor judeţene. Pentru cei care încă nu au înţeles încă, situaţia se prezintă în felul următor: SC Drumuri şi Poduri, societate administrată de CJ Galaţi şi care câştigă de ani de zile licitaţia pentru deszăpezire, este în prezent criticată pentru calitatea necorespunzătoare a lucrărilor de deszăpezire. Critici care ar trebui să afecteze imaginea publică a preşedintelui CJ, Eugen Chebac.

Dincolo de a apăra societatea, în condiţiile în care sunt mai bine de trei săptămâni de când accesul în centrul şi nordul judeţului se face cu foarte mare dificultate, trebuie menţionat un lucru: până în acest an electoral, în care preşedintele CJ Galaţi a anunţat că va candida pentru un nou mandat din partea UNPR, nici unul din marii critici ai deszăpezirii - PSD, PNL sau PC - nu a deschis gura. Şi, în replică, tot până acum, nimeni din „tabăra Chebac” - de la angajaţii CJ, până la prefect - nu a vorbit de bani publici sifonaţi pe lucrări fictive sau despre relaţii comerciale şi de rudenie între firma de deszăpezire şi diverşii ei parteneri. Cu alte cuvinte, totul a fost bine şi frumos până când s-a rupt căruţa politică.

În schimb, drumurile judeţene au fost înzăpezite în fiecare iarnă şi numai căderile masive de zăpadă din acest an au făcut ca numai acum drumurile să fie deszăpezite cu explozibil pentru a se ajunge în localităţile izolate, precum Hânţeştiul. Aceeaşi bilă neagră se acordă şi directorului SC Drumuri şi Poduri, Luciano Tudor, care nu a fost în stare să precizeze câte drumuri judeţene sunt în judeţul Galaţi şi nici pe câte utilaje - ale propriei societăţi! - au fost montate GPS-uri, tocmai în cadrul unei conferinţe de presă organizată de acesta în vederea lămuririi tuturor acestor probleme.

Citit 9216 ori Ultima modificare Duminică, 19 Februarie 2012 14:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.