Fereastra perdelată a Primăriei

Fereastra perdelată a Primăriei
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Bila albă pentru iniţiativa consilierului Mihai Alin şi a primarului Marius Stan de a propune la şedinţa Consiliului Local modernizarea a două parcuri din Galaţi, Orăşelul Copiilor şi Parcul "Corneliu Coposu" (Cloşca). Cum, la noi, toate parcurile sunt mai mult moarte decât vii, pe lângă faptul că-s puţine şi neadecvate pentru anumite categorii de vârstă, vestea vine numai bine. Numai că orice bilă albă este albă până la proba contrarie. Cred că temerea tuturor ţine de cât de bine vor fi executate lucrările şi, mai ales, cât de rapid. Hotărârea este votată, aprobată, dar dacă mai trec vreo trei ani până atunci la finalizarea lucrărilor, mai cresc vreo câteva generaţii fără locuri de joacă.
Bila neagră pentru extraordinara conferinţă de presă în care nu s-a vorbit despre rezultatele auditului general al Primăriei şi despre ce va urma. Dacă o Primărie este sau vrea să fie transparentă, atunci lucrurile vor fi divulgate cetăţenilor, care au dreptul să ştie. Instituţia nu este loc de cocoloşire a celor care au greşit în executarea funcţiei lor, nu are rol de psiholog care să le menajeze celor care au călcat pe bec imaginea publică. Respectivii trebuie să îşi asume consecinţele. Iar Primăria trebuie să fie mai viguroasă în asemenea situaţii. Nu există Noul Galaţi fără verticalitate.

 

Citit 10344 ori Ultima modificare Duminică, 17 Martie 2013 16:51

5 comentarii

 • postat de Halal
  Marți, 19 Martie 2013 16:15
  Suma de bani vehiculata a fi utilizata pentru "modernizarea" parcului putea fi, foarte bine, alocata de la bugetul local, nefiind o suma apocaliptica. Iar de paza se putea ocupa, destul de bine, Politia Locala. Mandra PFA, proaspat infiintata si specialista in echipamente pentru locuri de joaca, daca dorea, contra cost isi putea inchiria spatiul respectiv de la Primarie. De ce atribuire directa si nu licitatie pentru modernizarea parcului, avand in vedere ca probabil, ar fi existat mai multe oferte. Propunerea UAT de modernizare a parcului a fost facuta publica si daca da, unde ? De ce nu o dezbatere publica ? E un obiectiv destul de important pentru un oras, iar acest mod de a intreba cetatenii se prectica de zeci de ani in lumea civilizata.
  Oricum, la suprafata existenta, suma alocata strict modernizarii, este derizorie.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Claudiu
  Marți, 19 Martie 2013 02:18
  Partea cu "bila alba" e la misteaux, nu-i asa ? :-))) Parcul ala, Closca, Corneliu Coposu, Durbaca... numele e mai putin important, aud ca va fi modernizat pana la genunchiul broastei. Si poate ca aud eronat cata vreme, spre deosebire de ziaristii de la V.L. eu nu particip la sedintele minunate ale conducatorilor luminati. Insa, pana la proba contrarie, eu stiu ca intreaga lucrare, in valoare de aproximativ 122 mii euro deja a fost "castigata" prin INCREDINTARE DIRECTA unui superb PFA cat se poate de proaspat infiintat; in decembrie 2012. CU ENORM DE MULTA EXPERIENTA SI EXPERTIZA,adica :-))
  Ca din suma totala, in jur de 90.000 de euro vor fi alocati pentru paza privata a parcului pe urmatorii 5 ani ! Inainte sa modernizam, adica, incepem deja sa pazim. Ca sa manance si cei de la "security nu stiu cum" o painica alba. Sau, poate, nu doar ei. Ce (mai) ramane, impartit la suprafata parcului este egal cu ceva in jur de un euro pentru un metru patrat. Modernizare, frate ! Nu gluma !!!
  Si in loc de incheiere, o intrebare simpla; e corect sau nu ca minunatul PFA va primi in folosinta si in jur de 500 mp in care sa-si amenajeze un parculet privat unde se va intra contra-cost ?
  0
  0
  Raportează
 • postat de unu
  Luni, 18 Martie 2013 22:10
  Ce-mi place cum se plapumesc bajetii astia unii pe altii. Unde-s bre' oamenii in strada cand tipu' asta, primarul 'managerel' si-a bagat palmele in buzunarele de la spate si a raspuns ferm - ca nu i se pare cinstit sa arunce cu noroi in cei ce-au fost. Dar, smechere manager, daca nemernicii se vor intoarce in viitor sa candideze la fotoliul tau, sau alte posturi de interes public? Oare tii 'noroiul' la naftalina ca sa ai munitie de razboi? Sau au vorbit ei cu tine, intr-un cel mai pur stil capitalist, si gata! - noroiul s-a diluat?

  Va merge rau Galateni? Uite asta-i una din ciclul 'de-aici ni se trage'. Transparenta de tip 'nea Ceasca, responsabilitate nula.

  PS: ce nu a inteles Marius Stan e ca noroiul lui reprezinta doar adevarul nostru, si nimic mai mult.
  0
  0
  Raportează
 • postat de a
  Luni, 18 Martie 2013 16:45
  @Adrian Bravo pt. ce stii despre si cum stii ca functioneaza democratia. Din pacate pt. termeni ca „fiti demn, curajos”, „va rugam” s-ar putea sa fi trecut vremea, caci democratia mai inseamna si coruptie, abuzuri. Sa speram totusi ca inca nu-i tarziu pt. apeluri decente ca ale tale. Felicitari si autoarei articolului.
  0
  0
  Raportează
 • postat de adrian
  Luni, 18 Martie 2013 09:33
  Asa este domnule primar ,trebuie transparenta decizionala si prezentarea adevarului rezultat in urma auditului.Fiti demn .Ca alegatori ne-am saturat de lichele si hoti (nu fiti complice prin tacere).Nu va ascundeti dupa fustele partidelor,fiti curajos.Eu ca alegator si contribuabil consider ca ar trebui raportul de audit publicat pe site-ul primariei,Va rugam adevarul.Asta inseamna democratia
  0
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.