Când te strânge chipiul. Știu pe cineva...

Când te strânge chipiul. Știu pe cineva...
Evaluaţi acest articol
(18 voturi)

Dezastrul de la Crevedia a dat naștere unui adevărat iureș de control al tuturor instituțiilor statului acreditate pentru acest lucru

Întâmplător sau nu, patronul unui hotel care are în curte un restaurant a fost vizitat de trei "trupe de asalt": ISU, DSV și Poliția Locală.

Primele două "organe" și-au făcut datoria în dreptul lor. Poliția Locală însă dorea să vadă actele de la restaurant și de la hotel. Calm, patronul le-a explicat că toate actele de înființare, clasificare etc. ale hotelului nu au nici în clin, nici în mânecă cu municipalitatea, că deci Poliția Locală nu are niciun drept de control în unitatea de cazare, în afara de a cere să verifice actele de autorizare.

Oarecum lămuriți, polițiștii s-au ținut însă tare, că au totuși dreptul să controleze restaurantul. Omul le-a spus, încă liniștit, că în proprietatea sa se află doar clădirea localului, care a fost închiriată unei alte firme.

"Localii" s-au încăpățânat să-i ceară actele restaurantului. Patronului i-a sărit țandăra: "În ce bază legală vreți voi actele?!" Parșivi, oamenii legii au sărit imediat: "În baza Ordonanței de Urgență 99. Și pentru că aveți trecut și codul CAEN cu servicii de alimentație publică".

"Băi, pe voi vă strânge chipiul?! Am încă 100 de coduri CAEN în firmă, dar asta nu înseamnă că fac toate activitățile alea!"

În cele din urmă, polițiștii au plecat bombănind, dar țanțoși.

*N.A. Acesta este un pamflet bazat pe fapte reale.

Citit 20192 ori Ultima modificare Duminică, 10 Septembrie 2023 09:24

Mai multe din această categorie:

1 comentariu

  • postat de magis
    Vineri, 08 Septembrie 2023 10:17
    89.121.200.***
    Da, pe badigarzii de la PL ii cam stringe chipiul. Li se umfla muschii numai cu copiii, babutele care vind patrunjel, moldovenii cu portbagajul deschis, etc. Nicidecum cu vreun ceafa-lata. Sa intelegem ca inca e in vigoare la ei consemnul "Sa nu imi veniti batuti!"?
    1
    5

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.