Cum a apărut pițipoanca. Psihologie interpretată

Cum a apărut pițipoanca. Psihologie interpretată
Evaluaţi acest articol
(23 voturi)

Pițipoanca este un exemplar de genul feminin care face ravagii în presa românească de orice sorginte. Mie, unul, personajele mi se par de un prost-gust grețos, dar zeci de mii de "masculi alfa" le vânează din orice poziție. De ce?

DEX-ul nu știe care-i originea cuvântului pițipoancă, dar îi explică succint înțelesul: "fetișcană (ușuratică)", deşi nu specifică modul în care a apărut.

Iată însă o scurtă istorie: Hominidele sunt primate (maimuțe) bipede, cu o inteligență care le-a permis să folosească unelte și să se transforme în oameni. Acum vreo 30-40.000 de ani, în peșteri, hominizii moderni au creat prima formă de artă: utilizând pământ ars și cărbune, au desenat scene de vânătoare. Nu peste multă vreme, ocrul și cărbunele au ajuns elemente de machiaj. Mai departe, istoria estetică a evoluat în mod ciudat: vopsele, farduri, peruci, podoabe, cârpe în loc de sâni, șomoioage de paie în loc de penisuri, ruj, farduri de obraji, armuri romane cu șase pătrățele și iată, dintr-odată, am ajuns în epoca modernă.

Revenirea la semnale

Ceea ce spun în continuare nu este o invenție a mea, ci o cercetare antropologică. Deci, femelele primatelor africane (de pe-acolo de unde ne tragem cu toții) au prostul (dar eficientul) obicei ca, în perioadele în care sunt fertile (doritoare, dispuse, abordabile pentru sex și procreere), să-și întoarcă partea posterioară către masculi. Îndeobște, la sus-zisele primate, această "parte posterioară" are trei caracteristici: 1.Este mult umflată față de perioada nefertilă; 2.Are o culoare roșiatică; 3.Masculul vede că, în afara feromonilor specifici împerecherii, are toate semnele că poate să "profite" de femela respectivă.

Sindromul fardurilor roșiatice, al rujului, al buzelor botoxate

1. Există o anumită erecție a organelor genitale, exacerbată la primate, dar mai ales la hominizi (labii, clitoris, mameloane).

2. Pe linie ontogenetic-filogenetic, Darwin ar zice că ne tragem cu toții din aceeași maimuță şi că argumentele noastre evolutive sunt aceleași de zeci de mii de generații.

3. De la femelele de babuini în sus, din câte spun savanții, primatele se bazează pe aceleași simptome coloristice și dimensionale pentru a-și etala disponibilitatea sexuală.

4. Ca urmare, din timpurile ancestrale și fără vreo conștiență a actului performat, femeile "disponibile" (la început, probabil, prostituatele, apoi curtezanele din toate epocile) și-au vopsit obrajii, părul și buzele în roșu, ca semn al disponibilității sexuale permanente.

Chirurgia estetică modernă a făcut doi pași înainte, pentru că, în ultimele 10-5 milenii, femeile și-au acoperit organele genitale cu haine şi au rămas astfel fără atracția organelor înroșite și umflate. Dar ce au descoperit psihologii? Ei bine, botoxul ar fi cel mai puternic manifest femeiesc pentru toți masculii umani ahtiați după inseminare naturală! Explicația lor este simplă: buzele "îndopate artificial" îndeplinesc același rol lăsat de Mama Natură: vulva groasă, roșie, primitoare de semințe noi.

De ce există gene false?

Deocamdată, întrebare grea și fără răspuns; se presupune că, din același motiv de mai sus, deși femelele primate nu prezintă această caracteristică. S-ar putea ca genele false să fie doar o completare a rujului, silicoanelor și botoxului.

Există oare şi pițiponci (adică de genul masculin)? Sunt sigur că da, nu mă exprim - deocamdată - dar aștept opiniile dumneavoastră.

Citit 25604 ori Ultima modificare Vineri, 09 Iunie 2023 11:56

1 comentariu

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.