IREAL! Dreptul de a lucra într-o țară din Europa, limitat la cinci ani. Propunere a ministrului Finanţelor Publice

IREAL! Dreptul de a lucra într-o țară din Europa, limitat la cinci ani. Propunere a ministrului Finanţelor Publice
În foto, ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat, marţi, 27 noiembrie 2018, că le-a propus miniştrilor de Finanţe din Uniunea Europeană ca fiecărui muncitor să îi fie limitat dreptul de a lucra într-o ţară, respectiv să se poată face doar pe o anumită perioadă.

"Limitarea dreptului de a lucra. În ce sens? Iar văd ştiri că Teodorovici vrea să reformeze Europa. Nu domnule, permisul de muncă să fie acelaşi ca timp, în toate statele. Nu ai voie după primul permis, să-ţi reînnoieşti dreptul de muncă, ca să fii obligat să migrezi, în Europa. Aşa, dacă se duce în Germania şi tot primeşte drept de muncă, nu o să se întoarcă cel care lucrează în Germania în veci în Croaţia, România sau de unde a plecat. Este o măsură discutată. Maxim cinci ani şi «La revedere», după aceea te duci în altă ţară şi îţi cauţi loc de muncă", a afirmat Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor Publice, în cadrul conferinţei "Criza forţei de muncă - Corelarea sistemului de învăţământ universitar cu piaţa muncii".

Oficialul de la Finanţe a susţinut că a ridicat problema aceasta la nivelul colegilor săi, miniştrii de finanţe din Europa. "Poate sună aşa mai restrictivă sau de altă factură, dar asta este: trebuie să învăţăm, la nivel european, că, cu cât o zonă devine mai săracă, alta devine mai bogată, dar undeva lucrurile se rup. Şi în interesul Uniunii Europene de a ţine cu adevărat statele unite trebuie să fie cu adevărat acea coeziune socială, nu întăreşti partea de Vest şi laşi restul Europei, prin fel de fel de condiţii, în afară", a mai spus Teodorovici.

De asemenea, ministrul Finanţelor a precizat că, spre deosebire de ţările din Vest, care au nevoie de o schemă contra şomajului, ţările din Est, inclusiv România, au nevoie de o schemă de reîntoarce a muncitorilor care au migrat, astfel că şi aici abordarea trebuie să fie diferenţiată pentru a asigura un echilibru.

După această declaraţie, Siegfried Mureşan a reacţionat afirmând că Eugen Teodorovici vrea să limiteze dreptul românilor de a călători sau lucra în UE. Liberalul a adăugat că sigur reacţia miniştrilor de Finanţe din cele 27 de state membre ale UE a fost de a-şi pune mâinile în cap atunci când au auzit propunerea lui Teodorovici, ministru într-o ţară care va prelua preşedinţia Consiliului UE.

Citit 11755 ori Ultima modificare Miercuri, 28 Noiembrie 2018 23:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.