IREAL! Dreptul de a lucra într-o țară din Europa, limitat la cinci ani. Propunere a ministrului Finanţelor Publice

IREAL! Dreptul de a lucra într-o țară din Europa, limitat la cinci ani. Propunere a ministrului Finanţelor Publice

În foto, ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)
9 comentarii

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat, marţi, 27 noiembrie 2018, că le-a propus miniştrilor de Finanţe din Uniunea Europeană ca fiecărui muncitor să îi fie limitat dreptul de a lucra într-o ţară, respectiv să se poată face doar pe o anumită perioadă.

"Limitarea dreptului de a lucra. În ce sens? Iar văd ştiri că Teodorovici vrea să reformeze Europa. Nu domnule, permisul de muncă să fie acelaşi ca timp, în toate statele. Nu ai voie după primul permis, să-ţi reînnoieşti dreptul de muncă, ca să fii obligat să migrezi, în Europa. Aşa, dacă se duce în Germania şi tot primeşte drept de muncă, nu o să se întoarcă cel care lucrează în Germania în veci în Croaţia, România sau de unde a plecat. Este o măsură discutată. Maxim cinci ani şi «La revedere», după aceea te duci în altă ţară şi îţi cauţi loc de muncă", a afirmat Eugen Teodorovici, ministrul Finanţelor Publice, în cadrul conferinţei "Criza forţei de muncă - Corelarea sistemului de învăţământ universitar cu piaţa muncii".

Oficialul de la Finanţe a susţinut că a ridicat problema aceasta la nivelul colegilor săi, miniştrii de finanţe din Europa. "Poate sună aşa mai restrictivă sau de altă factură, dar asta este: trebuie să învăţăm, la nivel european, că, cu cât o zonă devine mai săracă, alta devine mai bogată, dar undeva lucrurile se rup. Şi în interesul Uniunii Europene de a ţine cu adevărat statele unite trebuie să fie cu adevărat acea coeziune socială, nu întăreşti partea de Vest şi laşi restul Europei, prin fel de fel de condiţii, în afară", a mai spus Teodorovici.

De asemenea, ministrul Finanţelor a precizat că, spre deosebire de ţările din Vest, care au nevoie de o schemă contra şomajului, ţările din Est, inclusiv România, au nevoie de o schemă de reîntoarce a muncitorilor care au migrat, astfel că şi aici abordarea trebuie să fie diferenţiată pentru a asigura un echilibru.

După această declaraţie, Siegfried Mureşan a reacţionat afirmând că Eugen Teodorovici vrea să limiteze dreptul românilor de a călători sau lucra în UE. Liberalul a adăugat că sigur reacţia miniştrilor de Finanţe din cele 27 de state membre ale UE a fost de a-şi pune mâinile în cap atunci când au auzit propunerea lui Teodorovici, ministru într-o ţară care va prelua preşedinţia Consiliului UE.

Citit 10710 ori Ultima modificare Miercuri, 28 Noiembrie 2018 23:53

9 comentarii

 • postat de Oarecare Duminică, 02 Decembrie 2018 16:55 78.152.250.*** Link la comentariu
  6
  6

  In lipsa solutiilor se vine usor cu aceasta aberatie. O propunere de evul mediu. Sa incerci sa legi iobagii de glie. Cum inainte un boier avea cateva zeci de sclavi care lucrau pe pamanturile sale,asa se doreste si acum. Impiedicarea libertatii de miscare. Nu ai ce sa ceri acestor iresponsabili. Nu se vine cu micsorarea aparatului bugetar,pensiilor speciale, si acelea dintre ele acordate la tinerete, mitei electorale,tepuirii bugetelor locale etc. Oricum nu este realizabila aceasta propunere. Se incalca niste principii elementare ale uniunii europene. Insa scopul este altul. Si vor fi mai multe propuneri de genul acesta. Se inscrie in lupta asta generala pe toate fronturile contra UE . Vii cu o propunere azi,alta maine,urmatoarea peste cateva zile cu speranta ca poate UE se satura de ,,noi” si ne lasa usor pe la margine. Si atunci sa vezi dansuri in birouri.....

  Raportează
 • postat de florin Sâmbătă, 01 Decembrie 2018 17:05 86.124.204.*** Link la comentariu
  4
  4

  Aceasta idee este o timpenie absoluta!!!!!!!!!!Dar sa nu fiti surprinsi ca daca foarte multi politicieni sau oameni de afaceri daca nu majoritatea in sinea lor nu sunt de acord cu aceasta timpenie!!!!Pai ginditi-va ca toti oamenii de afaceri se pling ca nu au forta de munca si in acelasi timp nu sunt de acord cu cresterea salariilor minime!Daca ne uitam in combinat salariile sau plafonat de la maistri la muncitori!Diferentele aproape ca nu exista dintre un nou angajat si un muncitor cu categoria a 6 a!!!Deci concluzia mea?Ministrul de finante de fapt a pus in discutie sigur aceasta idee dupa ce foarte mutli sau pus de acord!In 10 ani in Romania forta de munca nu va mai fi!In acelasi timp se doreste ca salariile sa ramina pe loc!Deci solutia???INTERZIS LA MUNCA IN AFARA!

  Raportează
 • postat de atamanu Miercuri, 28 Noiembrie 2018 12:56 5.13.200.*** Link la comentariu
  6
  8

  "În aceste momente solemne... mă gândesc... la țărișoara mea... la România... la fericirea ei! la progresul ei! la viitorul ei!" ...Saracu nenea Catavencu. Ce bine le zicea el monser... Da domu' Orlando ? I-auzi braul: "...din România au plecat sute de mii de tineri către alte state, efectele fiind oportunităţi de dezvoltare diminuate, iar economia ţării noastre fiind afectată.." ( versiunea patriotica, dedicata electoratului mandru ca-i roman ). In realitate insa, eminenta grizonata a finantelor pesediste a vrut a spune: " Ba, **-**-n gura ! Da mai stati dreacului si pe acasa si platiti-va taxele si impozitele ca se duce dracu' sandramaua asta de guvernare carpita si peticita

  Raportează
 • postat de Remus Miercuri, 28 Noiembrie 2018 12:09 82.137.12.*** Link la comentariu
  1
  4

  In 5ani abia ai învățat limba , obiceiuri și ritmul de muncă și să obișnuit patronul cu individul angajatDe ce țineți toți:: STAT Patron, Sindicate să fie salariu cât mai mic? Păi să lucrați VOI pe doi euro impozabili MINISTRU nu auzit că in România este o provincie numită MOLDOVA care Este cea MAI SĂRACĂ ZONĂ DIN UE ȘI UNDE S-AU DARAMAT DUPĂ PRIVATIZARE TOATE FABRICILE?Țară și fabrica nu o schimbi ca pe un bar cârciuma sau bordel

  Raportează
 • postat de UBSD (Una Bucată Social-Democrat) Miercuri, 28 Noiembrie 2018 02:37 78.96.82.*** Link la comentariu
  15
  10

  Ideea domnului Teodorovici nu ține deloc de irealism, ci este o noutate. Propunerea dumnealui este, în mare parte, briliantă și foarte promițătoare dacă va fi implementată riguros și cu multă înțelepciune, cu mult cap. Întrucât este inedită, nu putea lipsi recenzia negativă / contraofensiva verbală a unui liberal, un altul la fel de "mirobolant" ca și "stimabilii" Cîțu, Dancă, Orban etc. În ultimii doi ani de zile, politicienii acestei formațiuni de dreapta au reușit un singur lucru, și anume să calce în picioare mai toate calitățile PNL-ului prin tot felul de gesturi și comentarii stupide. Așa cum tuna indignat domnul general Corneliu Dobrițoiu (fost membru PNL) luni, la "Punctul de întâlnire" cu Radu Tudor, asemenea comportament este intolerabil din partea oricărui urmaș al Brătienilor, care au fost niște somități ale secolului XIX și care au fondat Partidul Național Liberal, cel mai important partid românesc din punct de vedere istoric și al nivelului de cultură. Apoi, ce spune acest Siegfried Mureșan... "sigur reacția miniștrilor de Finanțe din cele 27 de state membre ale UE a fost de a-și pune mâinile în cap atunci când au auzit propunerea lui Teodorovici". O, da, știe acest individ cu siguranță, că deh... le-a dat un telefon sau un SMS, iar toți au răspuns, în unanimitate, dezaprobatoriu și și-au mai pus și mâinile în cap... Singurii care și-ar pune mâinile în cap, la auzul unei asemenea idei, ar fi miniștri de Finanțe ai țărilor care sunt motoarele economice ale Uniunii Europene sau cele la al căror PIB contribuie mulți imigranți din diverse state europene. Aici, se numără: Marea Britanie, Franța, Germania, Italia, Spania și încă 2-3 state cel mult. Iar pentru România, ar fi mai mult decât minunat, perfect dacă datorită unei asemenea măsuri, românii din diaspora s-ar întoarce acasă ca să muncească pentru patria lor. Prin taxele și impozitele pe care le-ar plăti, PIB-ul României ar crește, economia ar deveni și mai înfloritoare (Tigrul Europei II), ar fi mai mulți bani pentru spitale, autostrăzi, căi ferate decente ca în UE și alte lucruri după care râvnește orice român.

  Tot respectul meu pentru acest om, pentru acest intelectual, profesionist, patriot și acest ministru al Finanțelor Publice care se chinuie să ia cât mai multe măsuri benefice pentru economia românească, măsuri prin care el devine o locomotivă a Partidului Social Democrat. Acuma, că domnul Mihai Fifor a demisionat, a rămas dumnealui, cu domnul Daea și încă câțiva să lupte cu toți bolovanii care trag formațiunea în jos, gen Dragnea, Dăncilă, Iordache și care or mai fi... Toată admirația mea pentru acest individ și mi-aș dori enorm să am onoarea să schimb câteva replici cu dumnealui.

  PS NU mă interesează toate mizeriile verbale aruncate de nu știu care decidoct care-l urăște pentru că e din PSD. Uau, da' ce criteriu complex de a plăcea / displăcea pe cineva...

  Raportează
 • postat de Baba Cloanța Marți, 27 Noiembrie 2018 22:29 86.122.130.*** Link la comentariu
  4
  10

  TEODOROVICI, ai înnebunit și tu! DEMISIA!
  Vezi că Ciuma asta reacționează repede!

  Raportează
 • postat de Cornel Barjoveanu Marți, 27 Noiembrie 2018 22:25 109.245.38.*** Link la comentariu
  4
  5

  Mare este marinimia ta ministrului și mare dreptate ai dumitale dar poate marinimia ta sa răspundă la poporul din diaspora ;de ce trebuie sa plătim tot nărodul pentru pensii speciale ,și de ce nu sufli marinimia ta o vorbă despre ilicit ? Tot oi pune taxe și biruri pe nărod ,dar până când? Tu nu te trezești întru a neamului românesc voință??? Du-te cu vrerea Domnului ministrului!

  Raportează
 • postat de Tică Marți, 27 Noiembrie 2018 19:26 62.143.123.*** Link la comentariu
  1
  9

  Sa faca salariul minim de 1000 €net in tara si dupa sa vorbească apetitul asta

  Raportează
 • postat de Jon Marți, 27 Noiembrie 2018 18:36 188.24.195.*** Link la comentariu
  3
  8

  Frate, ce fumează asta?

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.