Ce beneficii oferă angajatorii pe lângă salariu

Ce beneficii oferă angajatorii pe lângă salariu
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Oferirea de beneficii extrasalariale este un element-cheie pentru majoritatea angajatorilor în demersurile de păstrare a personalului, potrivit unui sondaj în rândul antreprenorilor, realizat de EY Romania.

La nivel general, 93 la sută dintre respondenţi au declarat că oferă angajaţilor, pe lângă salariul de încadrare, diverse alte beneficii. Astfel, în topul celor mai populare beneficii se află tichetele de masă - cu 9 din 10 companii care apelează la acest stimulent adăugat la pachetul salarial. De asemenea, mai mult de 85 la sută dintre companii oferă cadouri în bani şi/sau în natură, inclusiv tichete-cadou pentru ocazii speciale, precum sărbătorile de Paşte, Crăciun, Ziua Copilului - 1 Iunie, 8 Martie etc.

Potrivit sursei citate, decontarea contravalorii transportului la şi de la locul de muncă este o altă extrafacilitate, pe care 67 la sută dintre angajatori o oferă propriilor salariaţi. În ierarhia beneficiilor urmează, în ordine descrescătoare ca pondere: primele de asigurare voluntară de sănătate şi/sau servicii medicale furnizate sub formă de abonament (60 la sută), asigurări de viaţă şi/sau profesionale (aproape 40 la sută), cotizaţii suplimentare la fondurile de pensii facultative (32 la sută).

Citit 3287 ori Ultima modificare Vineri, 17 Februarie 2023 05:32

2 comentarii

  • postat de Iancu Jianul
    Joi, 16 Februarie 2023 10:05
    5.13.195.***
    Sa-i cheme pe aia 100 acum! Totul vine de la samanta neamului Romanesc... hai sa fur, hai sa prostesc, sa-i dau salariul de cutia milei... si-l mai aburesc eu cu termi-ce si mai nimic! S-au cam dus vremurile! Daca te uiti in oras, au ramas naivii... nu mai sta nimeni pe maruntish!


    Vorba lui Oct
    0
    0
  • postat de iubitorul di fripturi di berbeci si izvoare cu api reci.
    Miercuri, 15 Februarie 2023 09:19
    89.39.81.***
    Da.Era o vreme cand daca aveai nevoie ,cu uin rachiu si un pachet de tzagari ,il prosteai pe om sa-ti rezolve problema. acuma traim pe bani. Salariul minim pe economie din care ia omul 52% PLUS PRAF IN OCHI ,adica asa zisele bonificatii,pomeni,abureli.Da-mi ma un salariu decent si ma descurc eu cu
    0
    0

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.