Numai 33 de gălățeni au fost angajați după Bursa locurilor de muncă

Numai 33 de gălățeni au fost angajați după Bursa locurilor de muncă
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Bursa generală a locurilor de muncă din acest an, organizată de AJOFM Galați pe 12 mai, a oferit 1.224 de posturi, din care 98 pentru studii superioare și 1.126 pentru persoane fără studii superioare

În timpul discuțiilor cu reprezentanții firmelor prezente la bursă, mai mulți gălățeni au fost selectați în vederea unor eventuale angajări.

Evaluarea finală realizată de către AJOFM Galați a rezultatelor înregistrate în urma desfășurării bursei se face la o lună de la data desfășurării acesteia, așa că am întrebat câte angajări s-au făcut, concret, după evenimentul din 12 mai.

Potrivit datelor oferite "Vieții libere" de reprezentanții AJOFM, numărul persoanelor care au fost încadrate în muncă în urma desfășurării bursei din 12 mai a fost de 33, cu 52 mai puține decât în anul precedent. Din acestea, șase persoane sunt cu studii superioare (angajate pe trei posturi de inginer electronist, două de inginer automatist și unul de analist calitate) și 27 sunt fără studii superioare.

Domeniile în care s-au făcut angajări au fost fabricarea hârtiei și a produselor din hârtie, fabricarea calculatoarelor și a echipamentelor electronice, industria alimentară, industria metalurgică, comerțul, fabricarea articolelor din textile, industria construcțiilor metalice și a produselor din metal, alte activități profesionale științifice și tehnice.

Principalele meserii în care s-au încadrat în muncă persoanele fără studii superioare au fost: manipulant mărfuri (8 persoane), muncitor necalificat la ambalare produse (5), muncitor necalificat în metalurgie (3), muncitor necalificat în industria confecțiilor (2), operator roboți industriali, funcționar economic, controlor calitate, electrician întreținere și reparații, electrician în construcții, agent vânzări, lăcătuș construcții metalice și navale, muncitor necalificat în agricultură și mașinist la mașini de ambalat (câte o singură persoană angajată).

Citit 4483 ori Ultima modificare Duminică, 02 Iulie 2023 10:06

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.