Târg de experienţă profesională la Universitatea "Dunărea de Jos"
Foto: Foto Daniela Bogdan

Târg de experienţă profesională la Universitatea "Dunărea de Jos"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

30 de asociaţii, instituţii şi fundaţii au venit ieri în holul Universităţii “Dunărea de Jos” pentru a-şi prezenta oferta de domenii în care tinerii pot activa ca voluntari.

La Galaţi, la prima ediţie a Târgului de voluntariat, cei interesaţi să dăruiască din timpul şi talentul lor au avut de unde alege: în total, 229 de posturi de voluntar s-au scos la bătaie.

La mare căutare au fost profesorii, translatorii, asistenţii sociali, psihologii, artiştii plastici, inginerii şi kinetoterapeuţii. Au avut standuri de prezentare fundaţii cu activităţi binecunoscute, precum “Inimă de copil”, „Sporting Club”, „Familia”, dar şi Asociaţia SMURD, Biblioteca „V. A. Urechia”, două parohii din Galaţi şi Primăria municipiului.

Legea e în avantajul voluntariatului

Conform legii din 29 iunie, intrată deja în vigoare, certificatul de voluntar ţine loc de experienţă profesională, mai ales dacă voluntariatul se face în domeniul de studiu. Aşa că activitatea e reciproc avantajoasă: “Voluntariatul nu e unidirecţional. Am avut tineri care au venit să dea o mână de ajutor şi au recunoscut că au învăţat foarte multe la noi. Studenţii pot face practică în domeniu, fără să existe presiunea unui loc de muncă”, a explicat Anca Aurora Chiosea, de la Fundaţia “Cuvântul Întrupat”.

Cei de aici căutau 20 de voluntari care să lucreze cu copiii în dificultate, la Centrul Comunitar din Valea oraşului şi, judecând după teancul de cereri, vor avea de unde alege.

În premieră, voluntariat la Camera de Comerţ

Foarte mulţi studenţi au fost interesaţi de cele patru posturi de voluntar la Camera de Comerţ Industrie şi Agricultură, instituţie participantă, în premieră, la un astfel de târg. “Căutăm voluntari pe care să îi pregătim pentru viitor sau, de ce nu, să îi angajăm în cadrul proiectelor noastre, în special ingineri sau studenţi la ASE şi Drept. Vrem să interacţioneze cu specialiştii noştri, să lucreze efectiv cot la cot cu noi şi să înveţe cât mai multe”, a declarat Camelia Palagă, şeful Departamentului de Strategie şi Relaţii Interinstituţionale de la Camera de Comerţ.

30 de voluntari vor învăţa la SMURD

Şi Asociaţia SMURD caută 30 de gălăţeni dornici să facă cursuri de acordare a primului ajutor. “Vrem să intensificăm colaborarea cu Facultatea de Medicină şi Farmacie din Galaţi. După modelul Clujului, mediciniştii care fac voluntariat la SMURD pot să devină, în urma unei selecţii şi pregătiri riguroase, paramedici de rang 1, 2 sau 3”, a declarat Costică Voicu, preşedintele Asociaţiei SMURD Galaţi.

Primăria a căutat voluntari în domeniul relaţiilor publice, pe sport, educaţie, asistenţă socială şi protecţia mediului.

Acţiunea a fost organizată de AJOFM Galaţi, în parteneriat cu Universitatea “Dunărea de Jos” şi Casa de Cultură a Studenţilor.

Citeşte şi: OPORTUNITATE pentru studenţii din ultimul an: Stagii de PRACTICĂ INTERNAŢIONALĂ

Citit 823 ori Ultima modificare Joi, 20 Noiembrie 2014 21:12

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.