ŞOMERII gălăţeni, deloc interesaţi de Ziua Porţilor Deschise la AJOFM

ŞOMERII gălăţeni, deloc interesaţi de Ziua Porţilor Deschise la AJOFM
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Pe 10 decembrie, Agenţia Naţională pentru Ocuparea Forţei de Muncă aniversează 16 ani de la înfiinţare. Cu această ocazie, la Agenţia Judeţeană de la Galaţi s-a organizat Ziua Porţilor Deschise. Dacă la poliţie, la pompieri, la jandarmerie ori la armată, oamenii vin, într-o astfel de zi, din curiozitate, să vadă tehnica din dotare, Ziua Porţilor Deschise la AJOFM nu pare chiar atât de interesantă.

Reprezentanţii instituţiei i-au invitat pe gălăţeni să facă turul birourilor, printre mormane de dosare şi sute de ştampile. "Putem să-i vorbim despre activităţile agenţiei, să-l ducem din birou în birou să-i prezentăm colegii. Dacă este curios, oaspetele poate să pună el viza pe carnetul omului, intră în aplicaţie. Să vadă cum se lucrează la noi", explică Cezar Năstase, directorul AJOFM Galaţi.

Gălăţenii au cam refuzat, însă, această invitaţie. Doar jos, la parterul instituţiei, mai mişunau câţiva şomeri, care s-au nimerit, ieri, cu treabă la AJOFM. Sătui de probleme, nici nu au vrut să audă de Ziua Porţilor Deschise. "Ce-i aia Ziua Porţilor Deschise? Mie să-mi dea un loc de muncă, nu am nevoie să văd ce fac ei în birou, în spatele ghişeului", spune doamna Lica, o gălăţeancă de 44 de ani, care nu mai munceşte din 2012. Lângă ea, un alt bătrân explică: "Noi suntem oameni simpli, de la ţară, care am venit să rezolvăm diferite probleme, nu ne arde nouă să vorbim cu angajaţii de aici, cu directorul sau cu mai ştiu eu cine".

Singurii interesaţi de activitatea desfăşurată la AJOFM sunt câţiva tineri ce studiază Administraţie Publică şi, de două luni, fac voluntariat acolo. "Am considerat că o acţiune de voluntariat este un plus la angajare. Îmi va fi necesar pe viitor să văd cum se desfăşoară lucrurile într-o instituţie publică. De când sunt voluntar aici, i-am ajutat pe şomeri să-şi completeze dosarele pentru a urma un curs de calificare. Iniţial mi s-a părut foarte dificil să lucrez direct cu cetăţenii, trebuie să am multă răbdare şi să reuşesc să-l ajut pe fiecare în parte, în funcţie de preferinţe", ne-a spus Florentina Gagu. Şi Alexandru este „coleg” de birou cu Florentina. "Le-am arătat şomerilor cum se face un CV, am participat la organizarea mai multor evenimente de voluntariat. La început a fost destul de greu să lucrez cu oamenii, fiecare avea nemulţumirile lui, întrebările lui. Dar îmi place şi nu aş refuza dacă mi s-ar propune să mă angajez aici”, răspunde Alexandru Nazare.

CITEŞTE ŞI: 60 la sută dintre gălăţeni sunt ŞOMERI!

Citit 1155 ori Ultima modificare Miercuri, 10 Decembrie 2014 17:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.