CONCURS pentru un STAGIU DE PRACTICĂ la BRUXELLES: "Europa Jurnaliştilor din Amfiteatre"

CONCURS pentru un STAGIU DE PRACTICĂ la BRUXELLES: "Europa Jurnaliştilor din Amfiteatre"
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Studenţii de la Facultatea de Litere a Universităţii Dunărea de Jos, specializarea Jurnalism, au posibilitatea de a se înscrie într-un concurs de reportaje, audio, video sau scrise, pe teme europene, la finalul căruia cele mai bune materiale sunt recompensate cu un stagiu de practică de două săptămâni la Bruxelles. La întâlnirea cu studenţii au fost prezenţi Georgiana Petcu şi Răzvan Szabo, membri ai Comisiei Europene în România, Daniela Bogdan, cadru didactic la Facultatea de Litere, dar şi jurnalistul Liviu Ghinea, care le-a dat studenţilor câteva indicaţii despre cum ar putea aborda concursul.

Aflat la a cincea ediţie, acest proiect este destinat tuturor studenţilor, masteranzilor şi doctoranzilor de la Facultăţile de Jurnalism, Comunicare şi Relaţii Publice. Individual sau în echipe de maxim 3 membri, studenţii trebuie să realizeze un reportaj pe o temă cu relevanţă europeană, legată de un subiect de actualitate, care poate fi de interes pentru cetăţenii Uniunii Europene. Materialele audio şi video nu trebuie să fie mai lungi de 3 minute, în timp ce reportajele scrise nu trebuie să depăşească 2 pagini A4, mai exact 4500 de caractere, fără spaţii. Acestea trebuie să fie însoţite de un text de jumătate de pagină în care studentul sau grupul trebuie să îşi motiveze alegerea temei şi metodele de lucru.

În ceea ce priveşte materialele audio-vizuale, participanţii trebuie să folosească un singur unghi de atac asupra subiectului, astfel încât să suscite interesul publicului. De asemenea, este necesar un final bun şi convingător.

Înscrierile se termină pe 15 februarie, iar câştigătorii vor fi anunţaţi în luna aprilie. În afară de călătoria la Bruxelles, rezervată celor mai bune materiale, ocupanţii locurilor 2 şi 3 vor primi câte un reportofon, pentru a le uşura munca de viitori jurnalişti.

Mai multe informaţii despre proiect pot fi găsite pe pagina de Facebook www.facebook.com/EuropaJurnalistilordinAmfiteatre.

Citit 1616 ori Ultima modificare Marți, 06 Ianuarie 2015 17:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.