UNDE se pot ANGAJA şomerii gălăţeni. Mai multe LOCURI DE MUNCĂ în străinătate decât acasă

UNDE se pot ANGAJA şomerii gălăţeni. Mai multe LOCURI DE MUNCĂ în străinătate decât acasă
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) din Galaţi informează că are în evidenţe doar 47 de locuri de muncă vacante în judeţul nostru şi alte 2.410, prin intermediul reţelei EURES, în ţările din Europa.

Pentru cei care speră să găsească un loc de muncă în Galaţi, situaţia este sumbră. Se caută, spre exemplu, zece muncitori necalificaţi pentru demolarea clădirilor, dar şi patru dispeceri pentru companiile de taximetrie. Mai sunt locuri de muncă vacante ca vopsitor industrial, tinichigiu, şofer, economist, contabil, confecţioner materiale textile, însă mult prea puţine pentru numărul mare de şomeri înregistraţi în evidenţele AJOFM.

În Europa, şansele de angajare sunt ceva mai mari, mai ales pentru şomerii cu studii superioare, care pot opta pentru ţări precum Marea Britanie, Cehia, Suedia sau Norvegia, acolo unde nivelul salarial este mult mai mare decât în România. În Marea Britanie, cele mai mari şanse le au absolvenţii din domeniul medical, iar în Suedia şi Cehia se pune accent pe specialiştii în domeniul IT, fiind disponibile 37 de posturi.

Şi pentru şomerii cu studii medii sunt multe locuri de muncă, cea mai variată ofertă fiind în Germania, unde românii se pot angaja ca şofer de tir, agent de pază, operator maşini şi centrale, optician, barman, mecanic industrial, etc.

Pentru muncitori necalificaţi, sunt vacante 1.600 de locuri de muncă în domeniul agriculturii, dintre care 800 în Spania, 400 în Portugalia şi 400 în Danemarca, în ultima dintre aceste ţări căutându-se oameni pentru culesul de mazăre. Chiar dacă volumul de muncă este mare, salariile nu sunt deloc de neglijat, variind între 1.500 şi 2.500 de euro pe lună.

Persoanele interesate sunt aşteptate la sediul AJOFM Galaţi, str. Domnească nr. 191, respectiv, la sediul ALOFM Tecuci, str. M. Kogălniceanu, nr. 60, bloc A2, parter, de luni până joi, între orele 8.00 - 16.30.

Citit 2617 ori Ultima modificare Luni, 04 Ianuarie 2016 16:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.