Firmele din străinătate fac ANGAJĂRI prin skype

Firmele din străinătate fac ANGAJĂRI prin skype
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

În ultima perioadă, tot mai multe firme din străinătate îşi recrutează candidaţii în urma unui interviu telefonic sau prin skype. Angajatorii oferă joburi persoanelor fără experienţă în domeniul propus şi le instruiesc. Condiţia este ca toţi candidaţii să aibă cunoştinţe minimale de limbă engleză.

35 dintre ultimele joburi adresate românilor prin reţeaua EURES sunt pentru cei interesaţi de poziţia de îngrijitor de persoane în Marea Britanie. Printre atribuţiile angajaţilor se numără asistenţa la domiciliu, ajutor la spălatul rufelor, la îmbrăcat, la prepararea hranei, la curăţenie şi la administrarea tratamentului medicamentos. Plata se ridică la şapte-nouă lire brut pe oră, cu minimum de 40 de ore lucrate săptămânal.

Se caută asistenţi medicali în Marea Britanie şi Germania

Până pe 15 ianuarie, firmele din Marea Britanie angajează şi asistenţi medicali. Aceştia ar trebui să se ocupe de persoanele cu probleme neurologice, scleroză multiplă, Parkinson şi Huntington. Plata este de 14-15 lire pe oră şi se lucrează 37,5 ore pe săptămână.

Candidaţii trebuie să aibă diplomă de asistent medical generalist, dar şi dovada înregistrării în colegiul asistenţilor medicali din Anglia. Costul drumul este suportat în totalitate de angajator.

Şi Germania angajează 50 de asistenţi medicali generalişti, până în luna august a anului 2016. Experienţa în domeniu şi cunoştinţele de limbă germană nu sunt obligatorii. Angajatorii le oferă celor interesaţi să lucreze în aziluri şi spitale cursuri de limba germană, finanţate parţial de firmă. Salariul este 2.200-2.400 de euro brut pe lună, norma de lucru fiind de 35 de ore pe săptămână. Totodată, angajatorul oferă 250 de euro pentru plata chiriei şi un concediu de odihnă de 30 de zile pe an.

Salariu între 550 şi 1.192 de euro, pentru cules de zmeură

În primele zece zile ale lunii ianuarie 2016 se angajează muncitori sezonieri pentru culesul zmeurei în Portugalia. Angajaţii vor munci 40 de ore pe săptămână, pentru un salariu de 550 - 725 de euro sau 48 de ore săptămânal, pentru un salariu de 842 - 1.192 de euro. Cazarea costă un euro pe zi.

Candidaţii interesaţi de joburi trebuie să contacteze consilierul EURES din agenţia locală de ocupare a forţei de muncă, AJOFM Galaţi, str. Domnească nr. 191, respectiv, ALOFM Tecuci, str. M. Kogălniceanu, nr. 60, bloc A2, parter, de luni până joi, între orele 8,00 şi 16,30.

Citit 2296 ori Ultima modificare Marți, 05 Ianuarie 2016 17:38

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.