VESTE TRISTĂ pentru ŞOMERII gălăţeni - Puţine şanse de ANGAJARE, la început de an

VESTE TRISTĂ pentru ŞOMERII gălăţeni - Puţine şanse de ANGAJARE, la început de an
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Conform ultimelor date primite de la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Galaţi, la începutul lunii ianuarie sunt disponibile doar 27 de locuri de muncă pentru care cei aproape 18.000 de gălăţeni şomeri pot aplica. Toate posturile vacante se adresează persoanelor cu studii medii, care se pot angaja ca electricieni în construcţii, dacă au cursuri de specialitate, ca zugravi ori fierari betonişti. Mai sunt locuri de muncă disponibile în domeniul construcţiilor, cum ar fi cele de dulgher sau de zugrav rosar-tencuitor, dar şi posturi de instalatori apă canal sau lăcătuşi mecanici de întreţinere şi reparaţii.

În străinătate, aproape 1.000 de posturi

În ceea ce îi priveşte pe şomerii gălăţeni cu studii superioare, aceştia pot aplica pentru unul dintre posturile pe care companii din Norvegia şi Polonia le oferă. Astfel, specialiştii din domeniul IT se pot orienta către Polonia, acolo unde pot aplica pentru un post de PHP developer - programator aplicaţii sau pentru un post de dezvoltator internet, în timp ce doctoranzii din domeniul medical se pot orienta către Norvegia, una dintre ţările europene în care se dau cele mai mari salarii, pentru a aplica pentru postul de doctorand în domeniul biomedical.

În Portugalia şi Danemarca, sunt disponibile câte 400 de locuri de muncă în domeniul agriculturii, pentru muncitorii necalificaţi, în timp ce în Spania mai este disponibil doar un post de maseur. Cea mai diversificată ofertă de locuri de muncă este, în continuare, în Germania, acolo unde şomerii pot aplica pentru posturi de brutar, bucătar, ospătar, barman, mecanic industrial, asistent manager, etc.

Persoanele interesate de ocuparea locurilor de muncă vacante şi de înregistrarea ofertei de locuri de muncă vacante sunt aşteptate la sediul  AJOFM Galaţi, str. Domnească nr. 191, respectiv, la sediul ALOFM Tecuci, str. M. Kogălniceanu, nr. 60, bloc A2, parter, de luni până joi, între orele 8,00 şi 16,30.

Citit 1810 ori Ultima modificare Vineri, 08 Ianuarie 2016 15:23

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.