Cum stimulează AJOFM oferta pe piaţa muncii din Galaţi

Cum stimulează AJOFM oferta pe piaţa muncii din Galaţi
Directorul executiv al AJOFM Galaţi, Cezar Năstase
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

 

În contextul în care, la sfârşitul lunii ianuarie 2017, numărul şomerilor înregistraţi din Galaţi a depăşit pragul de 19.000, un record neatins din 2015 încoace, l-am întrebat pe directorul executiv al AJOFM Galaţi, Cezar Năstase, ce măsuri de stimulare a pieţei muncii are în plan instituţia gălăţeană.

„AJOFM Galaţi şi-a propus, în perioada martie-aprilie 2017, programe de formare profesională în ocupaţiile de lucrător comercial; frizer-coafor-manichiură- pedichiură, confecţioner-asamblor articole textile; inspector resurse umane, agent de pază, ajutor mecanic auto, maseur, competenţe antreprenoriale. Dintre aceste cursuri, cele de confecţioner-asamblor articole textile şi de agent pază vor avea, după finalizare, şi opţiunea angajării directe”, ne-a spus Cezar Năstase.

AJOFM va continua şi în acest an, în parteneriat cu ArcelorMittal Galaţi şi Inspectoratul Şcolar, tradiţia pregătirii tinerilor muncitori şi va deschide procesul de recrutare a tinerilor pentru a patra ediţie a Şcolii de Ucenici: „Şcoala de Ucenici reprezintă relansarea conceptului de ucenicie, însă într-un format modern, care permite absolvenţilor de licee tehnice şi şcoli profesionale să se perfecţioneze într-un mediu industrial concret. Pe perioada uceniciei, tinerii fac parte din echipe reale de pe platformă şi beneficiază de îndrumarea unui mentor. Totodată, ucenicii participă la instruiri tehnice, dar şi la instruiri axate pe dezvoltarea competenţelor”.

Mai mult decât atât, a continuat directorul executiv al AJOFM Galaţi, vor fi organizate caravane în mediul rural, pentru a putea realiza o informare corectă şi cât mai aproape de beneficiari a modurilor în care aceştia pot accede la diferite programe de formare şi perfecţionare profesională.

„Măsurile luate de AJOFM Galaţi pentru stimularea creării de locuri de muncă şi pentru creşterea ocupării sunt potenţate de o serie de parteneriate încheiate cu: Universitatea Dunărea de Jos, Universitatea Danubius, Consiliul Judeţean, Primăria Galaţi şi Primăria Tg.Bujor. Aceste parteneriate sunt doar o primă etapă în pregătirea pentru noul exerciţiu financiar al Comunităţii Europene (POCU), în care instituţia noastră speră să aibă, pe partea de expertiză proprie, o contribuţie importantă. Toate măsurile luate de AJOFM Galaţi împreună cu partenerii sociali implicaţi sunt menite a duce la o scădere a numărului de şomeri aflaţi în evidenţele agenţiei, precum şi la creşterea profesionalizării acestora, conducând la o mai bună plasare pe piaţa forţei de muncă gălăţene şi nu numai”, a precizat Cezar Năstase.

Citit 10457 ori Ultima modificare Vineri, 07 Aprilie 2017 09:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.