Cum stimulează AJOFM oferta pe piaţa muncii din Galaţi

Cum stimulează AJOFM oferta pe piaţa muncii din Galaţi
Directorul executiv al AJOFM Galaţi, Cezar Năstase
Evaluaţi acest articol
(13 voturi)

 

În contextul în care, la sfârşitul lunii ianuarie 2017, numărul şomerilor înregistraţi din Galaţi a depăşit pragul de 19.000, un record neatins din 2015 încoace, l-am întrebat pe directorul executiv al AJOFM Galaţi, Cezar Năstase, ce măsuri de stimulare a pieţei muncii are în plan instituţia gălăţeană.

„AJOFM Galaţi şi-a propus, în perioada martie-aprilie 2017, programe de formare profesională în ocupaţiile de lucrător comercial; frizer-coafor-manichiură- pedichiură, confecţioner-asamblor articole textile; inspector resurse umane, agent de pază, ajutor mecanic auto, maseur, competenţe antreprenoriale. Dintre aceste cursuri, cele de confecţioner-asamblor articole textile şi de agent pază vor avea, după finalizare, şi opţiunea angajării directe”, ne-a spus Cezar Năstase.

AJOFM va continua şi în acest an, în parteneriat cu ArcelorMittal Galaţi şi Inspectoratul Şcolar, tradiţia pregătirii tinerilor muncitori şi va deschide procesul de recrutare a tinerilor pentru a patra ediţie a Şcolii de Ucenici: „Şcoala de Ucenici reprezintă relansarea conceptului de ucenicie, însă într-un format modern, care permite absolvenţilor de licee tehnice şi şcoli profesionale să se perfecţioneze într-un mediu industrial concret. Pe perioada uceniciei, tinerii fac parte din echipe reale de pe platformă şi beneficiază de îndrumarea unui mentor. Totodată, ucenicii participă la instruiri tehnice, dar şi la instruiri axate pe dezvoltarea competenţelor”.

Mai mult decât atât, a continuat directorul executiv al AJOFM Galaţi, vor fi organizate caravane în mediul rural, pentru a putea realiza o informare corectă şi cât mai aproape de beneficiari a modurilor în care aceştia pot accede la diferite programe de formare şi perfecţionare profesională.

„Măsurile luate de AJOFM Galaţi pentru stimularea creării de locuri de muncă şi pentru creşterea ocupării sunt potenţate de o serie de parteneriate încheiate cu: Universitatea Dunărea de Jos, Universitatea Danubius, Consiliul Judeţean, Primăria Galaţi şi Primăria Tg.Bujor. Aceste parteneriate sunt doar o primă etapă în pregătirea pentru noul exerciţiu financiar al Comunităţii Europene (POCU), în care instituţia noastră speră să aibă, pe partea de expertiză proprie, o contribuţie importantă. Toate măsurile luate de AJOFM Galaţi împreună cu partenerii sociali implicaţi sunt menite a duce la o scădere a numărului de şomeri aflaţi în evidenţele agenţiei, precum şi la creşterea profesionalizării acestora, conducând la o mai bună plasare pe piaţa forţei de muncă gălăţene şi nu numai”, a precizat Cezar Năstase.

Citit 10332 ori Ultima modificare Vineri, 07 Aprilie 2017 09:03

8 comentarii

 • postat de traiasca partidul ce ne conduce spre zari luminate
  Luni, 03 Aprilie 2017 20:27
  89.136.187.***
  cea mai lipsita de performanta agentia asta bugetara din tot galatiul. chiar ne maninca de bani degeaba. nici o realizare, nici o implicare adevarata pe piata muncii galatene. vorbesc procentele de someri din judet din ultimii ani.... directorul asta pesedist nu are pic de rusine cind baga cardul si stie ca salariul lui e platit de toti saracii, din putinul lor? mai si spune peste tot ca de vina sint galatenii ca nu vor sa munceasca. ar muncii toti galatenii ca el si pe salariul lui ca n-a aratat ca ar fi vre-un geniu sau supermanager. dimpotriva.....
  3
  18
  Raportează
 • postat de Au mama mia
  Luni, 03 Aprilie 2017 19:21
  108.245.201.***
  Vai mama voastra .
  3
  11
  Raportează
 • postat de Ady
  Luni, 03 Aprilie 2017 16:14
  5.13.135.***
  E bun facem ,cursuri , avem calificari multe si nu avem ce face cu ele. Si cursurile astea te mai duci ,te mai scuzi ,nu prea te duci ,la urma faci cheta cu colegii si ai mai luat o calificare. Meserie in cap IOC , dar ai act.
  4
  20
  Raportează
 • postat de Mache
  Luni, 03 Aprilie 2017 13:45
  95.77.196.***
  Se pare ca nu mai este nevoie de sudori, electricieni, instalatori, operatori masini unelte cu control numeric, etc. Sau mai curand, nu cred ca are cine sa-i instruiasca!
  1
  21
  Raportează
 • postat de GRIMDEANU
  Luni, 03 Aprilie 2017 12:34
  95.77.196.***
  Vorbe goale sau, cum zicea FIREA : TRANSPORTY GRATIS PENTRU TOTI BUCURESTENII, de la pese de !
  2
  21
  Raportează
 • postat de Vanea
  Luni, 03 Aprilie 2017 08:34
  109.103.134.***
  Locuri de munca doar in vest si peste hotare. Pe aici, nimc. E liniste si consens (polititc).
  2
  37
  Raportează
 • postat de plecat
  Luni, 03 Aprilie 2017 07:58
  79.112.18.***
  Ce limba de lemn! Sper sa nu fie intr-un cap de tabla!
  Aceleasi cursuri ca si acum 10. De cati agenti de paza mai are nevoie Galatiul? CA sa pazeasca ce?
  2
  37
  Raportează
 • postat de geo
  Luni, 03 Aprilie 2017 07:41
  5.15.222.***
  Un mare fis., aiofm Galati nu a facut niciodata nimic nici macar nu raspund la telefon.Sunt niste functionari de nimic ca si de la primarie sau din alte institutiidin oras.Nu sa atras nici un investitor nu sa u creat locuri de munca.,de aceea atit de multi someri.Rusineeee
  2
  37
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.