O gălăţeancă, finalistă la Gala Excelenţei Academice în Străinătate

O gălăţeancă, finalistă la Gala Excelenţei Academice în Străinătate
La Gala studenţilor Romani din Străinătate - ediţia 2016 - imediat după ce i-a fost înmânat premiul
Evaluaţi acest articol
(8 voturi)

Gălăţencei Claudia-Gabriela Mitrofan i-a fost acordată, la începutul anului 2016, Menţiunea Specială pentru Excelenţă în cadrul Galei Ligii Studenţilor Români din Străinătate (LSRS). Acum, Claudia-Gabriela Mitrofan, care studiază la University of Cambridge din Marea Britanie, este din nou finalistă a concursului LSRS pentru Excelenţă Academică în Străinătate, anul academic 2016-2017, categoria Europa Universitar.

Palatul Parlamentului din Bucureşti va găzdui, pe 4 ianuarie 2018, cea de-a noua ediţie a Galei Studenţilor Români din Străinătate, un eveniment sub semnul excelenţei în educaţie şi performanţei academice. Decernarea Premiilor LSRS pentru Excelenţă Academică în Străinătate pentru anul academic 2016-2017 va reuni, în acelaşi loc, personalităţi de marcă ale societăţii româneşti, diplomaţi, reprezentanţi ai societăţii civile, dar mai cu seamă studenţi şi absolvenţi români cu rezultate remarcabile în diferite domenii de activitate. După cum anunţă organizatorii, „tinerii premianţi sunt adevărate modele de reuşită şi exemple de urmat pentru generaţia actuală, motiv pentru care performanţele lor trebuie să fie puse în evidenţă şi valorificate pentru o dezvoltare sustenabilă a societăţii româneşti”.

Pentru a doua oară, pe lista finaliştilor

Premianţii Galei vor fi selectaţi, de un juriu alcătuit din personalităţi ale societăţii româneşti din mediul academic şi profesional, din rândul finaliştilor competiţiei, desemnaţi pe cinci categorii: Europa Universitar, Europa Post-universitar, America de Nord, Alte Continente, România şi Erasmus.

Nu mică ne-a fost bucuria când am redescoperit-o, printre finalişti, pe Claudia-Gabriela Mitrofan, gălăţeanca despre performanţele căreia aţi mai putut citi pagina de „Diaspora” a ziarului „Viaţa liberă” în anul 2016, când i-a fost acordată Menţiunea Specială pentru Excelenţă în cadrul Galei Ligii Studenţilor Români din Străinătate. La acel moment, Claudia Gabriela Mitrofan, absolventă a Colegiului Naţional „Vasile Alecsandri” din Galaţi, era în anul III de doctorat în medicină cardiovasculară la Universitatea Cambridge, după ce studiase  Biochimia Medicinală şi Genetica la Universitatea „East Anglia”, şi urmase Masterul, totul datorită burselor câştigate, fiind mereu pe cont propriu din punct de vedere financiar.

"Este un premiu la care nu mă aşteptam, dar care mă obligă să muncesc şi mai mult, pentru a reprezenta cu demnitate şi onoare România în mediul academic britanic”, ne mărturisea, la acea vreme, gălăţeanca.

Pasionată de medicină

„Eu sunt Claudia, studentă în anul II la Medicină, Universitatea Cambridge. Au trecut nouă ani de când am plecat din oraşul meu natal, Galaţi, în Anglia, pentru a studia Biochimia (în urma obţinerii unei burse de studiu). După absolvirea studiilor de licenţă la Universitatea East Anglia, am lucrat un an în cadrul unei companii farmaceutice, unde am dezvoltat anticorpi terapeutici, după care am făcut două masterate în cercetare. Mai apoi am obţinut o bursă la Universitatea Cambridge pentru un Doctorat în Ştiinţe Medicale - cercetare în ramura cardiovasculară şi metabolică, pe care l-am terminat în august 2016. Pentru că mi-a plăcut foarte mult aspectul clinic din cadrul cercetării medicale, am decis să aplic pentru o bursă ca să aprofundez medicina. După ce termin facultatea îmi doresc să combin medicina clinică cu cercetarea. Visul meu cel mai mare este să mă pot întoarce acasă în România pentru a ajuta la dezvoltarea cercetării”, mărturiseşte Claudia-Gabriela Mitrofan, în prezentarea de pe portalul Ligii Studenţilor Români din Străinătate.

"Sunt un produs al şcolii româneşti"

Aşa ne mărturisea, în 2016, Claudia-Gabriela Mitrofan, convinsă că Menţiunea pentru Excelenţă înseamnă şi o recunoaştere a învăţământului românesc: „Eu sunt un produs al şcolii româneşti. Doresc pe această cale să le mulţumesc profesorilor şi îndrumătorilor mei de până acum. Profit de aceasta oportunitate să le mulţumesc părinţilor, familiei şi rudelor mele (părinţilor, în mod special), pentru încrederea pe care au avut-o în mine, pentru încurajări, pentru suportul lor moral şi emoţional pe care mi l-au oferit necondiţionat. Nu a fost, nu este şi nici nu va fi niciodată uşor să locuieşti la o distanţă de 2.270 km de cei dragi, însă ei au fost mereu alături de mine. Şi le mulţumesc şi pentru că mă susţin, mă motivează şi mă încurajează să merg mai departe”.

"Sunt mândră că sunt româncă"

Menţiunea Specială pentru Excelenţă acordată în cadrul Galei Ligii Studenţilor Români din Străinătate din 2016 a reprezentat, totodată, o recunoaştere în ţară a muncii şi rezultatelor obţinute până acum în Marea Britanie: "Ori de câte ori mă duc la un congres, conferinţă şi cunosc oameni noi, nu ezit să menţionez că sunt româncă. Sunt mândră de acest lucru şi nu în puţine ocazii am schimbat percepţia interlocutorilor mei cu privire la români şi la România”, spune gălăţeanca.

Citit 5579 ori Ultima modificare Vineri, 29 Decembrie 2017 01:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.