Centenar tricolor la Consiliul Europei

Centenar tricolor la Consiliul Europei
În imagine, Laurenţiu Viorel Gîdei
Evaluaţi acest articol
(5 voturi)

În calitate de membru în Congresul Autorităţilor Locale şi Regionale de pe lângă Consiliul Europei - Strasbourg, primarul din Târgu Bujor, Laurenţiu Viorel Gîdei, le-a propus reprezentanţilor Ministerului Culturii iniţierea unei acţiuni, în toamnă, care să marcheze Centenarul Marii Uniri.

"Ar fi un mod de a arăta delegaţilor din acest for că România reprezintă şi altceva decât eventualele interpelări privind Ţinutul Secuiesc sau discuţiile despre respectarea drepturilor minorităţilor… Pentru o astfel de manifestare, ce poate fi organizată în pauza dintre sesiunile Congresului, nu este nevoie de sume extraordinare, trebuie doar puţină bună-voinţă. Aşteptăm un răspuns…", ne-a declarat primarul.

Iniţiativa se susţine şi prin faptul că, în martie, tot în ideea de a marca Marea Unire, primari din România şi R.Moldova au venit la lucrările Consiliului European îmbrăcaţi în costume populare. Lumea a fost interesată de istoria României, un argument în plus pentru acţiunea propusă de primarul din Târgu-Bujor.

Citit 2331 ori Ultima modificare Miercuri, 18 Aprilie 2018 15:03

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.