Conferință internațională, organizată din Montréal

Conferință internațională, organizată din Montréal
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

Sâmbătă, 27 martie, de la ora 14,00 - ora din Montréal, adică ora 21.00 în România, avem acces liber la încă o ediție online din cadrul seriei de conferințe-dezbatere ‘"Junimea Română - Diaspora și România împreună’". Seria este organizată de "Școala Junimea din Montréal", coordonată de prof. Otilia Tunaru - distinsă cu ordinal Meritul Cultural -, fondatoarea instituției care îmbogățește în limba română pe micuții români și pe alți micuți iubitori de cultură română din Canada, instituție unde se învață de asemenea științe, se învață și pe bază de proiect și se organizează spectacole.

Tema ediției de sâmbătă este "Ion Creangă și copilăria copilului universal" - povestitorul nostru fiind născut chiar în martie. Invitat special este conf. dr. Daniel Cristea-Enache, de la Universitatea din București, critic și istoric literar, redactor-șef adjunct la revista "România Literară".

"Iubitorii de literatură sunt invitați la o admirabilă întâlnire transoceanică, ce a devenit o adevarată tradiție lunară. Vor participa copii născuți departe de țară, elevi ai școlii Junimea din Montréal. Oriunde am fi pe mapamond, cu un simplu click ne putem regăsi împreună, în jurul unei tematici evocatoare de emoții. Fiecare adult are ascuns în el copilul interior, care așteaptă o ocazie pentru a se regăsi și a se pune în acord cu bucuriile sincere, sufletești. Trimiteți solicitarea linkului conferinței, eventualele întrebări/ opinii în legatură cu subiectul propus, la adresa de e-mail Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.", se arată într-un mesaj al şcolii.

Reamintesc măcar conferințele care au avut loc deja anul acesta. Astfel, în februarie, s-a desfășurat conferința cu titlul "În limba ta ți-e dor... Grigore Vieru", dedicată regretatului poet de ambe maluri românești, prieten și al Galaților, cu invitați conf. univ. dr. Diana Vrabie, de la  Facultatea de Litere a Universității de Stat "Alecu Russo" din Bălţi, și criticul Daniel Cristea-Enache. În ianuarie, cu ocazia Zilei Naționale a limbii române, s-a derulat conferința "Eminescu, contemporanul nostru - un Dante al românilor", cu invitat Daniel Cristea-Enache.

Citit 3904 ori Ultima modificare Sâmbătă, 27 Martie 2021 01:40

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.