Evaluaţi acest articol
(5 voturi)
Fii primul care postează comentarii!

Printr-o scrisoare deschisă adresată preşedintelui României, Klaus Iohannis, şi premierului Florin Cîțu, Asociația Românilor din Italia cere solidaritate din partea statului român cu cetățenii săi din diaspora.

Prin documentul semnat de Eugen Terteleac, președintele Asociației Românilor din Italia, se solicită elaborarea de urgență a unui program de vaccinare pentru românii din străinătate: "Ținând cont de faptul că mulți dintre ei se întorc în țară în preajma sărbătorilor de Paște, propunem organizarea de centre pentru vaccinare la intrarea în țară, în punctele de frontieră terestre și aeriene. În același timp, propunem înființarea unui program care s-ar putea numi "Vaccinează-te acasă!" cu adresabilitate pentru acei concetățeni care vor să vină într-un aeroport din România doar pentru vaccin. În cadrul acestui program, propunem organizarea de zboruri charter subvenționate parțial de statul român, astfel încât costul biletului să nu afecteze bugetul doritorilor (care în majoritatea cazurilor este - după cum știți - modest), coordonate pe care le-m discutat cu compania Tarom, care şi-a confirmat interesul și disponibilitatea", se arată în scrisoare.

Citit 721 ori Ultima modificare Miercuri, 28 Aprilie 2021 15:13

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro