Târg de produse și mâncăruri românești, organizat de un gălăţean în Leeds

Târg de produse și mâncăruri românești, organizat de un gălăţean în Leeds
Evaluaţi acest articol
(4 voturi)

Cozonaci, plăcinte, poale-n brâu, zacuscă, dulcețuri şi câte şi mai câte delicatese românești ne fac poftă şi nouă, celor rămaşi în ţară, darămite românilor stabiliţi în străinătate! Ei bine, românii din Leeds și din împrejurimi au ocazia să-şi astâmpere dorul de bucatele şi dulciurile româneşti la târgul organizat în premieră sâmbătă, 16 octombrie 2021, între orele 11,00 – 17,00. Evenimentul este organizat în premieră de Alex Dan Dumitru şi Organizația Românilor din Leeds și împrejurimi. Numele lui Alex vă este cunoscut din paginile de Diaspora ale ziarului „Viaţa liberă”, el fiind gălăţeanul stabilit cu familia în Marea Britanie, care, în 2012, a pus Galaţiul pe harta olimpică a lumii.

Revenind la târgul de produse şi mâncăruri româneşti, trebuie spus că au fost invitaţi nu doar bucătari şi cofetari, ci şi meşteşugari şi alţi comercianţi. De fapt, invitaţia lansată la evenimentul creat pe Facebook a sunat fără echivoc: „Ai o mică afacere și vrei să o promovezi! Ești producător de produse tradiționale românești sau gătești tradițional românește! Știi să faci: trusouri românești, ceaunuri de fontă, ii românești , produse de lemn , măști tradiționale etc. Știi să pregăteşti: cozonaci, plăcinte, poale în brâu, cornuleţe, nuci, zacuscă, dulcețuri sau alte produse culinare românești! Organizația Românilor din Leeds te ajută să te promovezi! Vino la singurul târg de produse și mâncăruri românești! Community Hall St Aidans Church”.

Intrarea va fi liberă, cumpărăturile se vor putea face doar cash, dar ocazia de cunoaşte alţi români şi de a lega noi prietenii este nepreţuită.

„Un Târg care își propune să devină nu doar un mediu de expunere şi de comercializare, dar mai ales un loc de întâlnire, unde vom putea depăna amintiri, lega prietenii, un loc unde vom putea afla poveștile micilor comercianți, ale invitaților speciali, un loc unde ne vom bucura împreună!”, după cum relatează articolul publicat în „Londonezul”.

Organizatorii promit satisfacție garantată şi voie bună obligatorie, iar planul lor este să transforme Târgul românesc de la Leeds într-o tradiție.

Citit 12646 ori Ultima modificare Vineri, 15 Octombrie 2021 17:10

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.