România, pe podium la Culinary World Cup 2022. Căpitanul echipei - gălăţeanca Cerasela Lungu

România, pe podium la Culinary World Cup 2022. Căpitanul echipei - gălăţeanca Cerasela Lungu
Evaluaţi acest articol
(6 voturi)

Medalie de bronz la echipe regionale, iar la individual - șapte medalii de bronz și una de argint! Aceasta este performanţa echipei Casa Boierului din Deal, la cea de-a 14-a ediție a Expogast/Villeroy & Boch Culinary World Cup 2022, desfășurată la Luxemburg, în perioada 25-30 noiembrie 2022. Chef şi Căpitan de echipă a fost Maestru în Arta Culinară Cerasela Lungu, despre care aţi mai putut citi în ziarul „Viaţa liberă”.  

„Culinary World Cup 2022 este unul dintre cele mai mari și cunoscute concursuri culinare din lume, iar rezultatele participanților din România sunt cu atât mai importante cu cât în competiție au luat startul concurenți din țări cu tradiție în participarea la astfel de manifestări”, afirmă, într-o postare pe pagina sa publică de Facebook, Ambasada României la Luxemburg, care a transmis felicitări  bucătarilor români pentru aceste performanţe.

Conform Ambasadei, lotul participant a inclus atât echipa pentru secțiunea Regional Teams, cât și prezențe individuale.  Astfel, echipa pentru secțiunea Regional Teams a fost compusă din: Chef & Căpitan de echipă, Maestru în Arta Culinară Cerasela Lungu, Chef&Owner Laura Mocanu, Chef Executiv Florin Popa, Chef Bogdan Cosmin Cozma, Chef patiser Vera Maxim și ajutorii Chef Valentin Benescu, Chef Laurențiu Dragomir, Chef patiser Alexandru Ștefan. La categoria individual, reprezentarea a fost asigurată de: Chef Executiv Florin Kiss, Chef Sergiu Vitelaru și patiser Angela Gavrilă.

Dacă unele dintre aceste nume vă sună cunoscut este pentru că le-aţi mai putut citi în ziarul „Viaţa liberă” în articolul „Doi gălăţeni, la Olimpiada Gastronomică Stuttgart”, publicat în ediţia din 14 februarie 2020 a ziarului „Viaţa liberă”. Cerasela Lungu este gălăţeancă.

Iată performanţele realizate acum la Luxemburg:

La secțiunea Culinary Arts - Regional Teams: Echipa Casa Boierului din Deal - medalie de bronz

La secțiunea Culinary Arts – Individuale: Chef Florin Kiss - medalie de argint; Maestru în Arta Culinară Cerasela Lungu - medalie de bronz; Chef Executiv Florin Popa- medalie de bronz; Chef Bogdan Cozma - medalie de bronz; Chef Valentin Benescu - medalie de bronz; Chef Laurențiu Dragomir - medalie de bronz; Chef Sergiu Vitelaru - medalie de bronz.

La secțiunea Pastry Artistic – Individual: chef patiser Vera Maxim - medalie de argint; Patiser Angela Gavrilă - medalie de bronz.

La secțiunea Pastry Art – Individual: Patiser Chef Alexandru Ștefan - medalie de bronz.

Acestora li s-a adăugat participarea personală a Maestrului în Arta Culinară Gheorghe Ciutacu la secțiunea Culinary Art - Individual, unde a obținut medalia de bronz.

„Suntem bucuroși, entuziasmați și… cu gândul la cum putem să devenim din ce în ce mai buni. Așa știm că progresăm și orice efort trecut, prezent și viitor va fi răsplătit. Competiția împinge limitele mentale, fizice, emoționale și spirituale. În ziua participării, echipa noastră s-a mobilizat încă de la 5,00 AM, fiind prezentă la stand și prezentând tema aleasă. Pasărea Phoenix, cea care de fiecare dată renaște mai tânără și mai puternică, a fost simbolul central al pieselor lucrate de profesioniștii din echipa noastră”, au transmis medaliaţii români de la Culinary World Cup 2022 din Luxemburg.

Vom reveni cu informaţii.

Citit 4151 ori Ultima modificare Luni, 05 Decembrie 2022 16:53

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.