Paturi de spital pentru Ucraina, prin implicarea unei gălăţence din Țara Galilor

Paturi de spital pentru Ucraina, prin implicarea unei gălăţence din Țara Galilor
Evaluaţi acest articol
(20 voturi)

Nu mai puţin de 296 de paturi de spital au ajuns în Ucraina datorită implicării unei gălăţence, Diana Stroia, consulul onorific al României în Wales (Ţara Galilor), şi generozităţii unor companii care şi-au unit forţele pentru a-i ajuta pe oamenii care suferă de pe urma unui război nedrept şi absurd. Soţul gălăţencei, Dave Matthews, director general Comcen Group, a însoţit transportul de paturi cu destinația Odessa până la Galaţi şi a putut vedea pe viu cum sunt trataţi oamenii fugiţi din calea războiului.

În Ucraina, lipsa resurselor de bază zilnice şi a echipamentului medical duce la decese care ar fi putut fi evitate. Mai grav, oameni răniţi de atacurile ruşilor ajung să fie îngrijiţi pe podele, pentru că nu există suficiente paturi de spital.

Implicarea şi generozitatea fac, însă, diferenţa. Consulul onorific al României în Țara Galilor, gălăţeanca Diana Stroia, firmele Comcen, Pisys.net, Speednet International Ltd și C&P Engineering Services Ltd au sponsorizat, alături de Serviciul Național de Sănătate Galez și Medstrom Ltd., achiziția și transportul a 296 de paturi de spital pentru Ucraina. Acţiunea s-a desfășurat în cadrul "Wales Cares: Ukraine Campaign" şi a fost plătită cu ajutorul  sponsorilor, în așa fel încât să nu fie nevoie de strângere publică de fonduri.

"Întotdeauna căutăm modalităţi cât mai practice de a ajuta şi ţinem cont de nevoile şi cerinţele stringente. Cea mai mare provocare este să ne asigurăm că tipul de ajutor oferit este sustenabil, de aceea nu am organizat colecte publice, ci mai degrabă am încurajat oamenii să ofere din surplusul lor ceea ce puteau", a declarat Diana Stroia.

Consul onorific al României în Țara Galilor și director financiar al Comcen, gălăţeanca și-a exprimat recunoștința faţă de persoanele din diferite poziții-cheie implicate în aceste eforturi umanitare, care includ câteva alte transporturi de alimente și îmbrăcăminte trimise anterior.

Medstrom, un fabricant independent de paturi de spital din Marea Britanie, a primit autorizaţia de a dona paturi din depozitul său, cu sprijinul NHS (Serviciul Național de Sănătate), precum şi al Comitetului pentru Sănătate al Universităţii Cardiff şi Vale. Trebuie să ştiţi că Medstrom este al doilea cel mai mare furnizor de paturi şi servicii asociate al NHS, producând mai mult de 25 la sută din paturile şi saltelele pentru îngrijiri în afecţiuni acute. "Este incredibil ce a reuşit să facă acest grup minunat de voluntari, să adune fondurile necesare pentru aceste paturi şi saltele donate de C&V UHB către Ucraina. Este incredibil să vedem cum unele dintre acestea sunt deja folosite şi cât de mult contează acest ajutor pentru îngrijirea pacienţilor", a spus Claire Luff, manager clinic al Medstrom.

Din Suceava şi Galaţi, către cei în suferinţă

Directorul general al grupului Comcen, Dave Matthews, soţul gălăţencei Diana Stroia, a sprijinit campania "Wales Cares Ukraine", însoţind transportul de paturi la granița ucraineană. El crede cu tărie că toate corporaţiile, indiferent de mărime, au responsabilitatea de a ajuta comunităţile unde operează, dar şi lumea, pe o scară mai mare, a donat atât timp, cât şi bani, pentru a transporta două încărcături de ajutoare în Ucraina. Odată ce camioanele trimise din Țara Galilor au ajuns în România, paturile au fost descărcate şi reîncărcate în camioane umanitare, pentru a trece granița cu Ucraina.

Suceava și Galațiul au fost oraşele din care transportul umanitar a pornit către Centrul Ucrainei şi către Odessa. Directorul Comcen ar fi trebuit să însoţească transportul până la Odessa, numai că autorităţile ucrainene au considerat că este prea nesigur, în urma atacurilor recente asupra orașului și asupra unui pod esențial, pe care trebuia să-l traversese convoiul umanitar.

A vizitat, în schimb, centrele pentru refugiați din Galați şi a putut vedea pe viu eforturile pe care le fac voluntarii şi autorităţile pentru a răspunde nevoilor refugiaţilor. "Un centru adăpostea 144 de oameni, pe trei etaje, inclusiv 46 de copii şi un câine, alături de mame, bunici şi văduve. Au un grup de voluntari neplătiţi care îi ajută. Camerele sunt încălzite şi plăcute. Familiile stau împreună, era o familie cu cinci persoane care împărţea o cameră, dar persoanele singure au fost lăsate cu câte o cameră, pentru a le oferi intimitate şi demnitate, cei mai mulţi dintre ei având casele distruse. Masa se serveşte peste drum, într-o cantină care este şi loc de întâlnire", a povestit Dave Matthews, impresionat de cele văzute.

 

Citit 12024 ori Ultima modificare Duminică, 05 Iunie 2022 16:51

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.