Mioara Haliciu, frumuseţe gălăţeană în Italia: „Nu mi-a fost niciodată ruşine că sunt româncă”

Mioara Haliciu, frumuseţe gălăţeană în Italia: „Nu mi-a fost niciodată ruşine că sunt româncă”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

*  „Aici, în Italia, sunt fete superbe, pe care, din păcate, le vezi pe stradă, vânzându-şi corpul pentru 30 de euro, când ar putea face altceva cu frumuseţea lor” ' „Dacă în România ar fi un trai mai bun, încât să îţi poţi construi un viitor, niciunul dintre noi, românii, nu am sta prin ţări străine”


Când a venit în Italia, Mioara Haliciu nu avea decât 11 ani. I-a fost destul de greu să se adapteze, pentru că nu era decât un copil care îşi lăsase în urmă colegii de şcoală, prietenii, iar în Cizmă nu avea decât familia. O încercau adesea singurătatea şi dorul de tot ce lăsase în urmă, la Galaţi. Astăzi, Mioara Haliciu s-a transformat într-o tânără superbă, cu dimensiuni şi calităţi reale de fotomodel, care visează să îşi deschidă propria afacere, munceşte cinstit, îşi continuă studiile şi priveşte cu tristeţe către tinerele care n-au ştiut să se ţină departe de capcanele vieţii şi îşi vând frumuseţea pentru câţiva euro.

„România? Îmi lipseşte tot!”

Mioara Haliciu locuieşte lângă Milano. Dacă în primii ani de Italia i-a fost mai greu, cu timpul s-a adaptat şi a început să i se pară tot mai frumos să cunoască locuri şi oameni noi. Chiar dacă ştie că viitorul ei este aici, pe pământ italian, este convinsă că nicăieri în lumea asta nu e mai bine ca acasă. „Când vine vorba de România... îmi lipseşte tot”, spune cu tristeţe, şi continuă: „Dacă în România ar fi salariile mai mari şi un trai mai bun, astfel încât să îţi poţi construi un viitor, niciunul dintre noi, românii, nu ar sta prin ţări străine”.

Două joburi

Sora frumoasei gălăţence lucrează într-o clinică privată de chirurgie plastică. Mioara îşi continuă studiile chiar dacă, în prezent, îşi împarte timpul între două joburi - dimineţile munceşte într-o cafenea, iar când ajunge acasă o aşteaptă clientele fidele care vin la ea pentru a-şi face manichiură cu gel. Când prinde puţin timp liber, Mioara participă la prezentări de modă, şedinţe foto sau concursuri de modă şi frumuseţe. „În 2009 am câştigat, la Bergamo, Miss Ferrari locul I. În 2010 am participat la Miss Estate Italia, la Montecatini Terme, şi m-am clasat printre primele finaliste. Am fost mândră că am reprezentat Lombardia. Sunt adesea invitată la diferite şedinţe foto”, spune frumoasa gălăţeancă. Aţi avea motive să o invidiaţi, nu doar pentru dimensiunile de manechin profesionist, 90-65-90, ci pentru faptul că nu a ţinut niciodată vreo dietă sau, mai grav, n-a făcut de-a dreptul foamea, ca alte modele de vârsta ei. Mioara poate mânca tot ce-i place pentru că, fiind mereu în mişcare, nu are când sau cum să se îngraşe, deci e în avantaj. „Îi mulţumesc mamei mele pentru cum m-a făcut”, spune, zâmbind cu recunoştinţă, Mioara. Creatorii ei preferaţi sunt Donatella Versace, Tommy Hilfiger, Pierre Cardin şi Louis Vuitton.

„Fiecare ţară are oameni buni şi răi”

Am fost curioşi dacă Mioara a simţit vreodată gustul amar al discriminării, mai ales că, datorită joburilor, este mereu în contact cu oamenii. „La ştiri se aude foarte des câte ceva rău despre români. Dar nu, nu mi-a fost ruşine niciodată că sunt româncă. Cine este puţin inteligent şi are capul pe umeri ştie să facă diferenţa între persoane. Şi ştie că fiecare ţară are şi oameni buni, şi oameni răi. Noi, din păcate, românii din Italia, am fost băgaţi într-o categorie cam urâtă, din cauza numărului mare de fete care fac prostituţie, a hoţilor sau a cerşetorilor. E păcat că aici sunt fete superbe... păpuşi de fete, pe care le vezi pe stradă că îşi vând corpul pentru 30 de euro, când ar putea face mult mai multe cu frumuseţea lor”, spune cu tristeţe Mioara.

Tânăra gălăţeancă ştie că viitorul ei este aici, în Italia, unde plănuieşte să-şi deschidă cât mai curând propria afacere: un salon de înfrumuseţare! Am fost curioşi cum se vede ea peste 20 de ani. Răspunsul a venit cât se poate de sincer şi de deschis: „o mămică frumoasă, fericită şi împlinită din toate punctele de vedere”. Suntem siguri că aşa va fi! Succes, Mioara!

Citit 7098 ori Ultima modificare Joi, 18 Octombrie 2012 22:01

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.