Vox populi despre Clara Moraru - Respect şi recunoştinţă într-o mie de cuvinte

Vox populi despre Clara Moraru - Respect şi recunoştinţă într-o mie de cuvinte
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Clara Moraru, dincolo de o femeie de succes, care a reuşit prin energie, inspiraţie, inteligenţă şi perseverenţă, de un OM care nu a uitat de cei care l-au format, este o persoană modestă, care preferă să facă mai întâi şi apoi să spună. Mai bine decât noi, pot vorbi despre ea profesorii Colegiului "Spiru Haret".

Profesor Eugenia Olariu: "Un exemplu de generozitate şi altruism"

„Nu pot să vorbesc despre Clara (Lăcrămioara) Moraru decât la superlativ. Psihologia şi Filosofia (disciplinele pe care i le-am predat) au fost printre preferatele ei (nu au fost şi singurele, căci a fost un elev sclipitor). Era, încă de pe băncile şcolii, extrem de activă, de combativă, a ştiut dintotdeauna ce vrea şi şi-a construit o personalitate pe cât de puternică, pe atât de armonioasă. Nu m-a surprins deloc faptul că s-a realizat atât de frumos şi nici că este, acum, iniţiatoarea unei serii întregi de acte de binefacere îndreptate către şcolile tecucene şi către persoanele defavorizate din oraş. Sunt deja cinci ani de când şi-a convertit dragostea pentru Tecuci în gesturi de într-ajutorare, iar energia pusă în slujba unor asemenea acţiuni pare a avea suficiente rezerve în continuare. Lăcrămioara este un exemplu de tânăr foarte bine realizat profesional, care promovează în afară o imagine sănătoasă şi corectă a ceea ce înseamnă cu adevărat românii şi România; ea este, totodată, un exemplu de generozitate şi de altruism care ne dă nouă, dascălilor, un prilej minunat să rămânem cât se poate de optimişti…”, ne-a mărturisit dna profesoară Eugenia Olariu. 

Director Rodica Cristovici - "Motivaţie, performanţă, recompensă"

Proiectul de orientare profesională a tinerilor „Motivaţie, performanţă, recompensă”, iniţiat în 2010 de Rodica Cristovici, directoarea adjunctă a Colegiului „Spiru Haret”, a beneficiat din plin de sprijinul Clarei Moraru. Aşa au apărut Centrul de consiliere a carierei profesionale şi bursele pentru olimpici „Clara Moraru”, vacanţele şi excursiile de documentare la Luxemburg şi în Ardeal. „Clara este atât de generoasă încât a decis să extindă bursa oferită unui olimpic la chimie în 2010 şi în perioada facultăţii. Victor Miron este student la Medicină şi a trecut deja în anul II. Clara este un om deosebit cu o mare deschidere către copiii supradotaţi”, ne-a spus dna Cristovici. 

Dragostea învinge sărăcia - Şapte îmbrăţişări

"Dacă poţi, închide ochii să simţi şapte perechi de mânuţe care te strâng la pieptul lor", acesta este mesajul de mulţumire pe care Clara Moraru l-a primit pentru ajutorul dat familiei Ghiran: un căruţ pentru cea mai mică fetiţă, haine, încălţăminte şi ghiozdane pentru cei patru copii care merg la şcoală şi jucării pentru toţi cei şapte pici fericiţi că la iarnă o să aibă ghete şi geci groase.

 

Citit 2410 ori Ultima modificare Joi, 05 Ianuarie 2023 17:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.