Asociaţia Românilor din Italia. Măr românesc şi diplomă de onoare pentru Papa Francisc

Asociaţia Românilor din Italia. Măr românesc şi diplomă de onoare pentru Papa Francisc
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Ziua de 1 Mai i-a adus pe românii din capitala Italiei în atenţia Papei Francisc, dar şi a primarului Romei, Gianni Alemanno. Vestea cea bună am aflat-o din comunicatul de presă remis redacţiei de Asociaţia Românilor din Italia (ARI). Şi asta nu e tot, participanţii la o sărbătoare tradiţională de 1 Mai, organizată de ARI la iarbă verde, l-au avut ca invitat special pe ministrul delegat pentru românii de pretutindeni, Cristian David.

Sanctitatea Sa ne apreciază

Ca urmare a solicitării transmise Papei Francisc de către Asociaţia Românilor din Italia, o delegaţie a asociaţiei, din care a făcut parte şi ministrul David, a participat pe 1 mai, la Audienţa Generală de la Vatican, în contextul sărbătorilor pascale. Ministrul a avut prilejul de a-i transmite Sanctităţii Sale mesajul de salut al românilor de pretutindeni şi al comunităţii româneşti din Italia. Papa, la rândul său, a avut doar cuvinte de apreciere pentru comunitatea românilor din Italia şi pentru întreg poporul român.

Preşedintele ARI, Eugen Terteleac, i-a oferit Papei un cadou special - un măr înflorit adus special din România, dar şi o diplomă de membru de onoare a asociaţiei. O diplomă identică a primit şi Papa Benedict al XVI-lea, în decembrie 2010.

În cursul după-amiezii, membri ai asociaţiei şi ministrul David s-au întâlnit cu primarul Romei, Gianni Alemanno, şi consilierul pentru relaţia cu cetăţenii comunitari, Federico Rocca, discuţiile fiind axate pe apropiatele alegeri locale de la Roma, la care comunitatea românească are drept de vot, şi pe proiecte culturale comune.

Citit 1835 ori Ultima modificare Joi, 02 Mai 2013 17:33

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.