Mesaj duhovnicesc din Paris: „Mărturisesc în faţa Mântuitorului suferinţa poporului meu minţit aşa cum nu a fost vreodată”

Mesaj duhovnicesc din Paris: „Mărturisesc în faţa Mântuitorului suferinţa poporului meu minţit aşa cum nu a fost vreodată”
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Preotul Constantin Târziu a ajuns în Franţa acum 33 de ani, pentru că sora lui a făcut greva foamei. „Sunt ultimul preot al acestei catedrale a exilului romanesc, judecat, condamnat în august 1980 şi reabilitat după decembrie 1989. Îmi amintesc cu plăcere de primul meu serviciu în Paris, ca preparator de produse farmaceutice, după aceea am fost «home de menage», spălător de geamuri la Spitalul Rothschild, night audit la un hotel de patru stele, ajutor contabil într-o societate la bursa de comerţ, de multe ori în şomaj, dar în fiecare vineri seara, sâmbătă şi duminică eram prezenţi la biserică, aşteptând credincioşii la Sfânta Spovedanie, la Sfânta taină a botezului, a Cununiei, toate aceste servicii fiind benevole din partea preoţilor, mai ales în aceea vreme a prigoanei comunisto-ceauşiste”, ne-a mărturisit părintele.

L-am rugat să ne transmită un mesaj pentru gălăţenii şi românii din ţară: „Ce pot spune fraţilor din Galaţi este simplu pentru mine. Poporul român este în criză de 68 de ani, guvernanţii nu au trăit în crize şi nu le-a lipsit vreodată ceva din toate cele materiale. Spiritual, însă, ca şi cei din 1944 până în 1989, n-au avut nimic în suflet. Iisus Mântuitorul ne-a spus «celui care va crede în Mine şi nu se va îndoi, toate îi sunt cu putinţă», «nu puteţi sluji lui Dumnezeu şi lui mamona», deci nu ne rămân decât acestea: nădejde, credinţă şi dragoste. Totuşi, eu nu judec, dar trebuie să mărturisesc în faţa Mântuitorului suferinţa poporului meu, care este minţit aşa cum nu a fost vreodată. Fie ca trezirea spirituală, deşteptarea naţionala, să vină şi pe pământul grădinii româneşti al Maicii Domnului nostru Iisus Hristos, Amin”.

Citit 2014 ori Ultima modificare Marți, 24 Septembrie 2013 10:16

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.