Cadet la REAL MADRID şi dorit de SELECŢIONATA Spaniei, gălăţeanul Nicuşor Craiu a ales naţionala României

Cadet la REAL MADRID şi dorit de SELECŢIONATA Spaniei, gălăţeanul Nicuşor Craiu a ales naţionala României
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

"Soy luchador, buen rematador de cabeza y rápido", adică „Sunt un luptător, bun marcator cu capul şi rapid”, aşa se prezintă fotbalistul gălăţean Nicuşor Craiu pe site-ul echipei Real Madrid. Născut pe 19 februarie 1999, la Galaţi, Nicuşor este mijlocaş şi joacă în echipa de cadeţi a Academiei Real Madrid.

Despre fotbalist şi despre familia lui, stabilită de 14 ani pe pământ iberic, aţi putut citi recent în pagina de Diaspora a ziarului „Viaţa liberă”, după ce au fost eroii unui reportaj de bine la televiziunea spaniolă. Tatăl lui Nicuşor, Ştefan Craiu, a acceptat să ne povestească mai multe despre fiul său, care tocmai s-a întors în România pentru câteva meciuri.

A marcat peste 150 de goluri

După cum am aflat de la tatăl său, Nicuşor şi-a început cariera la vârsta de nouă ani, jucând un an futsal, iar apoi trecând la fotbal. „În total, până acum, a marcat peste 150 de goluri. Când juca pe postul de atacant, a marcat cele mai multe goluri cu capul. Acum poartă numărul 10 pe tricou”, ne-a povestit Ştefan Craiu.

Traiectoria fotbalistică a adolescentului este menţionată pe site-ul echipei madrilene: Coslada (2007-2008), Rayo Vallecano (2008-2010), iar din 15 august 2010 - Real Madrid, trecând prin toate categoriile de la Alevín A (debutant), Infantil (copil) şi Cadete (cadet).

Site-ul clubului Real Madrid scrie că Nicuşor se evidenţiază prin potenţialul său: „Este puternic, dar şi foarte tehnic, şi în pofida poziţiei sale de mijlocaş ajută foarte mult echipa, atât în poziţiile ofensive, cât şi în cele defensive. Datorită capacităţii sale fizice, acoperă o suprafaţă mare de teren. Graţie şutărilor sale excelente, transformă multe dintre ocazii în goluri”. Modelele sale fotbalistice sunt Gică Hagi şi Xabi Alonso.

Venirea în România, salutată de presa iberică

Site-ul Realidad Blanca s-a grăbit să anunţe că Nicuşor Craiu va participa la turnee de pregătire cu naţionala României, categoria de vârstă sub 16 ani, respectiv, sub 18 ani. „Jucătorul român al categoriei B de juniori a echipei Real Madrid a avut un progres foarte bun în ultimii ani, iar pentru etapa următoare se întrevede un debut în echipa de tineret C”, scrie site-ul spaniol.

„Am optat pentru România, cu toate că Spania a făcut presiuni”, ne-a mărturisit tatăl lui. Potrivit acestuia, Nicuşor a jucat până acum de patru ori în România, cu echipa naţională U15 (jucători sub 15 ani), purtând pe tricou numărul 10 şi banderola de căpitan. Palmaresul său românesc cuprinde două victorii cu Moldova şi un egal şi o înfrângere cu Italia. Recent, Nicuşor a fost convocat la U16, pentru un turneu internaţional în Rusia. Tânărul va petrece 25 de zile cu selecţionata ţării noastre.

Visează la Premier League

Puştiul gălăţean este deja răsfăţatul ştirilor şi reportajelor la televiziunile şi gazetele sportive şi nu numai, acordând numeroase interviuri. De aceeaşi atenţie şi încredere se bucură şi în Spania. „Cine ştie, poate în câţiva ani îl vom vedea făcând istorie la clubul alb, pe gazonul de pe Bernabeu, dar deocamdată este cât se poate de evident că străluceşte cu selecţionata lui şi va reveni la «Fabrica Real Madrid» cu şi mai multă ambiţie de a debuta cât mai repede printre cei mari şi de a demonstra lumii întregi de ce este capabil”, scrie Realidad Blanca.

Întrebat de noi unde se vede jucând peste zece ani, Nicuşor ne-a mărturisit că visul lui este să joace în Premier League, la un club englezesc, cum ar fi Chelsea. Nu ne îndoim că aşa va fi. Succes, Nicuşor!

Citeşte şi: 

Familia unui FOTBALIST din Galaţi, VEDETĂ la televiziunea spaniolă

Citit 3247 ori Ultima modificare Joi, 07 August 2014 17:28

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.