Români de succes/ Cum a ajuns o gălăţeancă homeopat în Africa de Sud

Români de succes/ Cum a ajuns o gălăţeancă homeopat în Africa de Sud
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Graţie homeopatiei, de zece ani, gălăţeanca Silvana Ana Nienaber îi vindecă şi le face viaţa mai bună locuitorilor din Durban, Africa de Sud. Din 2005, de când şi-a deschis cabinetul privat, a ajutat multe persoane cu diferite probleme, de la răceala şi sinuzită, până la eczeme grave şi depresie. De asemenea, este implicată în tot ceea ce o pasionează.

"Sunt în conducerea Asociaţiei de Diabet din Africa de Sud, sunt preşedinte regional al asociaţiei mele profesionale şi îmi împart cunoştinţele de homeopatie cu studenţii din ultimul an la Homeopatie, fiind îndrumător clinic, iar de la începutul acestui an, din ianuarie, sunt coordonator academic pentru Durban University of Technology la Departamentul de Homeopatie", ne-a mărturisit Silvana.

Performanţele ei profesionale şi dăruirea ei de homeopat sunt o dovadă că aşchia nu sare departe de trunchi. Silvana este fiica Gabrielei Teleman, gălăţeanca despre care aţi citit deja în pagina de Diaspora a ziarului „Viaţa liberă” că a devenit un Raed Arafat al Africii. Gabriela Teleman este fondatoarea şi coordonatoarea "St. Gabriel Community Ambulance" din Namibia, cel mai rapid, mai eficient şi mai cu suflet serviciu de ambulanţă din ţară, nu doar din localitatea în care trăieşte de peste 20 de ani, Walvis Bay!

Citeşte şi: O gălăţeancă a devenit un Raed Arafat al Africii (FOTO)

La 11 ani, departe de ţară

Silvana a ajuns în Africa în 1991, împreună cu mama ei, care spera ca aici să o poată vindeca de diabet, maladia cu care copila fusese diagnosticată la doar nouă ani. "Plecând din România, nu a fost uşor. În Namibia, nu ştiam să vorbesc engleza, nu aveam prieteni şi la acea vârstă copiii sunt răutăcioşi… Eu mi-am făcut prieteni sau aşa-zis prieteni printre colegii cărora le rezolvam temele de matematică în toaletă, în pauză. Pentru mine, matematica a fost mereu uşoară. Numerele nu au limbă! Relaţia mea cu Namibia nu a fost niciodată prea bună, dar în acea perioadă am învăţat mult despre mine şi despre ce îmi doresc de la viaţă", ne-a mărturisit Silvana.

Când a terminat şcoala, nu era prea sigură de ceea ce voia să studieze, dar ştia foarte clar ce vrea: "Eu nu am vrut să devin un doctor care tratează doar boala, pentru care pacientul este doar bolnav, nu o persoană care simte, gândeşte şi iubeşte. Am decis să studiez homeopatia în Durban, Africa de Sud. Am avut astfel oportunitatea să învăţ să tratez fiecare pacient ca pe o persoană totală, nu numai să tratez boala, ci să stimulez sănătatea", ne-a spus Silvana.

Citeşte şi: "Salvăm nu numai vieţi, ci şi suflete"

Homeopatia tratează viaţa, nu doar boala

Silvana Nienaber ne-a explicat, pe înţelesul tuturor, care este diferenţa dintre medicina alopată şi homeopatia pe care o practică. "Homeopatia ajută nu numai la tratarea persoanei la nivel fizic, ci şi la nivel mental şi emoţional. În ultimii zece ani, eu am crescut cu pacienţii mei, iar ei au crescut cu mine. Este aşa de satisfăcător când pacienţii îmi spun că remediul homeopatic nu numai că atenuat simptomul fizic, dar i-a făcut în totalitate să se simtă mai bine", ne-a mărturisit Silvana Nienaber.

Am rugat-o să ne povestească unul dintre cele mai interesante cazuri pe care le-a rezolvat. "O pacientă a venit suferind de eczemă severă, majoritatea localizată pe faţă. Consultase doi dermatologi şi făcuse două cure de cortizon, fără niciun rezultat. În primele zece minute, pacienta mi-a spus totul despre simptomele ei. Pentru mine, simptomele fizice sunt importante, dar mult mai important este cum se simte pacientul cu aceste simptome. În ora care a urmat, pacienta mi-a spus despre starea ei de depresie şi despre faptul că eczema se agravează cu cât este mai stresată. I-am prescris un remediu în acord cu principiile homeopatice şi trei zile mai târziu eczema era 75 la sută mai bine şi depresia se diminuase. Am mai revăzut-o anul trecut, în iulie, iar acum două săptămâni m-am întâlnit cu ea într-un magazin şi mi-a spus că nu mai are simptome de eczemă sau depresie. Mi-a spus că homeopatia şi tratamentul pe care i l-am dat i-au schimbat viaţa. În felul acesta, homeopatia este frumoasă", ne-a povestit Silvana.

De ce nu urgenţe

Aşa cum v-am relatat, problema de sănătate a fiicei a făcut-o pe Gabriela Teleman să-şi lase slujba liniştită de tehnician dentar pentru adrenalina pură a urgenţelor şi să devină, mai apoi, fondatoarea şi coordonatoarea "St. Gabriel Community Ambulance". Am fost curioşi de ce fiica ei a ales Africa de Sud şi nu Namibia şi de ce homeopatia şi nu urgenţele, asemenea mamei sale. "Durban este oraşul vieţii mele! Iubesc viaţa pe care o am acum în Africa de Sud. Niciodată n-aş putea să fac ceea ce face mama mea. Poate, pentru că sunt mai egoistă cu timpul meu. Mă bucur foarte mult de sfârşitul liber de săptămână, să petrec serile vizionând un film pe canapea cu soţul meu şi "copilul" meu păros cu patru picioare. Munca la serviciul de urgenţă este foarte solicitantă şi pentru tine ca persoană, şi pentru viaţa ta. Mama mea salvează vieţi. Eu, cu ajutorul homeopatiei, le fac viaţa pacienţilor mai bună. Prin profesiile noastre, amândouă suntem de ajutor, dar o facem în moduri diferite", ne-a mărturisit Silvana Ana Nienaber.

Galaţiul amintirilor

Am fost curioşi ce o mai leagă după atâţia ani, pe gălăţeanca Silvana Nienaber de România şi de Galaţi. "Când mă gândesc la România, îmi aduc aminte de prima zăpadă a iernii, care de multe ori se întâmpla de ziua mea. Îmi aduc aminte de faleza din Galaţi şi de gustul de bragă. Am multe amintiri frumoase din ţară, dar şi multe neplăcute… Mirosul de urină din Spitalul Cantacuzino şi durerea acelor care îmi penetrau pielea când mi s-a dat diagnosticul de diabet. Amintirile, frumoase şi mai puţin frumoase, sunt tot ce mă mai leagă de România. Sunt fericită că am trecut prin tot ce am trecut în România. Experienţele mi-au modelat viaţa şi persoana care sunt astăzi", ne-a declarat Silvana Nienaber, homeopat în Africa de Sud.

Citit 5169 ori Ultima modificare Joi, 07 Mai 2015 19:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.