Despre Ticăloşi (III)

Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Câte ceva şi foarte puţin despre ticăloşi...pentru că trebuie o armată de ziarişti să acopere tot realul şi arealul umplut şi ocupat şi controlat de aceşti viitori "oameni de stat". Prin urmare, încerc să observ şi să aduc aminte doar ticăloşenii de suprafaţă, cele subterane şi de nivel înalt putând fi rezolvate numai prin Apocalips. Nu?

Aşadar, să amintesc despre un tip de ticălos dispus să se înmulţească vertiginos şi să sufoce oraşul, satul, comunitatea de aici şi de aiurea: ticălosul de scară. Care ticălos este frate de "sânge" şi de "cruce" cu ticălosul de colţ, de crâşmă, de trotuar. Acest tip de creatură, situat, de regulă, între 15 şi 30 de ani, se adună la scara blocului sau pe băncile de trotuar sau în faţa mini/magazinelor sau la colţurile întunecate ale urbei şi se sparge în figuri (vorba lor): mănâncă tot felul de seminţe şi scuipă cojile la întâmplare, zvârle anapoda tot felul de cutii şi ambalaje şi mucuri de ţigări, asaltează caldarâmul cu flegme, turuie şi huruie inepţii, tulbură liniştea publică (pe cale de dispariţie) în oraşul cu fotbalişti pe capră. La "ţară", totuşi, acest pui de lele parcă-i mai "civilizat", fiindcă acolo-s mai mulţi oameni cu obraz decât aici, fiindcă acolo încă mai funcţionează opinia publică, încă mai funcţionează şcoala, încă bunul simţ mai face faţă tentativei de scoatere în afara est/eticii generale. Acolo, prin satele noastre uitate de partid şi de stat, parcă nu am văzut atâţia spărgători de seminţe, una dintre cele mai urâte apucături balcanice, pe lângă altele, bineînţeles.

Alt tip de ticălos care devastează duhul şi văzduhul bietului Galaţi este cel care se ocupă cu naşterea şi proliferarea şi răspândirea zgomotului în natură. Tot felul de zgomote: câini care latră şi urlă în apartamente, behăituri şi istericale la mii de decibeli cărora aceşti cicisbei mărunţi îi spun muzică, fierăstraie şi perforatoare şi ciocane în continuă acţiune, limuzine cu difuzoare de manele învârtite până sare potenţiometrul din volum, tot felul de alarme puse peste tot şi acţionate intenţionat de către târtani, pentru a vedea efectul asupra psihologiei generale.

Şi toate acestea în timp ce "autorităţile" şi "demnitarii" dau din umeri sau se lamentează că nu au "cadru legal", că nu au "pârghii".

E foarte simplu, domnilor: faceţi "cadru legal", faceţi "pârghii", iniţiaţi şi organizaţi activităţi culturale, dezorganizaţi festivaluri cu scrumbii şi alte fâsâieli din banii celor care încă mai muncesc şi care nu-şi suflă mucii când trec pe lângă Primărie. Nu?...(Stai să mai vezi!)

Citit 694 ori Ultima modificare Duminică, 11 Februarie 2018 18:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.