Două bijuterii ale Poeziei Universale (I)

Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

În condiţii grafice splendide, de mare impact pentru publicul împătimit într-ale cetitului de Carte învăţătoare/dezvăţătoare, Editura „Sfera” din Bârlad a îngrijit şi a tipărit două bijuterii lirice cum rareori se întâmplă prin toată partea de Sud a Moldovei de Nord! Avem onoarea şi marea bucurie să facem vorbire şi scriere aici despre volumul de poeme intitulat „Pedeapsa gutuiului” şi despre volumul de poeme intitulat „Spitalul de păpuşi”, ambele apărute, cum ziceam oleacă mai sus, la grijulia şi respectabila Editură bârlădeană! Adăugăm, cu mare respect şi gratitudine, că numai o instituţie care preţuieşte-ntr-adevăr Munca unui Scriitor poate construi atâta Lumină într-o Carte cu Poezii!

Dincolo de necesitatea acestor amănunte socotitoare pentru valorizarea grafică a calităţii poemelor, cine este, ce este şi ce se spune despre Autorul acestor Cărţi? Ei bine, Autorul acestor două Cărţi este Autoare! Este gălăţeancă! Este membră a Uniunii Scriitorilor din România! A debutat în anul 2003, la celebra Editură „Junimea” din Iaşi, cu volumul de poezii „Nordul gordian”, sub ochiul de Sfinx Moldav al poetului Cezar Ivănescu! Apoi, prin Editurile ieşene „Princeps Edit”, „Feedback” şi „Convorbiri literare”, publică „Salcâmaria”, „Mai avem de plâns împreună”, „Cuţitul de mătase”, „Căruţa cu femei frumoase”! Nu mai spunem că, de-a lungul timpului, a publicat în reviste literare de prestigiu: „Convorbiri literare”, „Cronica”...şi că a scris tulburător şi pur şi simplu, ,„de meserie, nu de alta”, în Antologia alcătuită de poetul/directorul Daniel Corbu, „Cezar Ivănescu în amintirile contemporanilor”! Nu mai spunem că a citit în Cenaclul „Junimea” şi că a fost aplaudată de peste o sută de junimişti studenţi şi profesori, cronicari şi scriitori celebri, şefi de reviste literare, consilieri editoriali, iubitori de poezie şi de candoare, împătimiţi ai Metaforei, ai Translaţiei de Sensuri, ai Operaţiei cu Simboluri!

Ei bine, această Autoare se numeşte Luminiţa Mihai, se află la Jumătatea Vieţii şi vinde Ziare şi Cărţi în Trustul de Presă „Dunărea de Jos”, la chioşcul Galben din Complexul „Ancora”! În cele ce urmează, vom cita/comenta din „Pedeapsa gutuiului”, prefaţat de distinsul nostru profesor/prozator, Theodor Parapiru, dar şi din „Spitalul de păpuşi”, prefaţat de poetul/bibliotecarul A. G. Secară!...(Stai să te miri!)

Citit 713 ori Ultima modificare Duminică, 22 Iulie 2018 15:30

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.