Trecutul Ultimului Viitor (XII)

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Auzi idee trăsnită-n tărtăcuţa genială a lui Grigore?! Să-i fac rost cât mai repede de-un doctor în medicină, pentru ca să-i pună mâna dreaptă în locul celei stângi, tăiate de utilajul trist al tractoristului vesel şi chior şi alimentat cu vin şi rachiu!

Că, zice bibicul meu deştept fără prea multă şcoală, însă autodidact şi meticulos până dincolo de sânge şi până dincolo de os, cunoaşte un fost muncitor sudor în fostul Combinat Siderurgic "Gheorghe Gheorghiu-Dej", care sudor cu acetilenă şi cu electricitate avea amândouă mâinile pe partea dreaptă... şi chiar îşi pusese-n gând să-şi caute un doctor în medicină, pentru ca să-i mai pună încă o mână pe aceeaşi parte, aşa de harnic şi de umplut cu entuziasm era pe vremuri, când Combinatul nu picase-n gheare capitalisto-mercantile de tip Raj Kapoor şi de alte tipuri hulpave până dincolo de paroxism! Că, mai spune amicul Papugiu de la apostolul Pavel învăţare/cetire, "cel ce nu vrea să lucreze, acela nici să nu mănânce"... şi de asta vrea să i se planteze mâna dreaptă-n locul stângii absente, stângaci fiind... şi foarte convins de adevărul rostirii apostolice!

Păi, venerabilule prieten, nu crezi că, la vârsta ta, e rău să mai suporţi asemenea operaţie chirurgicală delicată? Câtă putere mai ai dumneata, chiar şi-n mâna cea dreaptă, presupunând că s-ar reuşi minunea cu transplantul visat/râvnit de tine? Mâine-poimâine dai colţul şi te fornăie popa la căpătâi, te pupă prietenii de adio şi te muţi în Dormitorul Universal... iar tu umbli cu paradoxuri şi cu mărazuri! E cel puţin bizară intenţia ta! Chiar nu vezi că ţi se zbate coliva-n piept? Chiar nu vezi că ţi se citeşte epitafu-n ochi? de ce vrei să mai munceşti acum, când eşti la senectute şi când alţii, care ar trebui să rupă văile şi dealurile Patriei cu munca, tândălesc, care mai de care-i specialist şi expert în şmecherie şi-n şarlatanie şi-n nesimţire, aceasta din urmă fiind considerată o calitate în viziunea puturoşilor şi a tuturor mangosiţilor ajunşi posesori de "drepturi democratice" şi asistaţi social cu pâine şi sare din sudoarea ta şi a altora ca tine? Poţi să-mi mărturiseşti de ce te consumi atâta? Chiar vrei să te găsească moartea muncind cu dreapta mutată-n stânga? De ce te omori tocmai acuma, când ar trebui să stai liniştit, să trăieşti cu bucuria celui care mai are olecuţă... şi gata, pa-pa, tu-tu, pleacă sănătos către ţinutul cu verdeaţă? Poţi să-mi spui? - îl întreb foarte consistent şi foarte curios pe Grigore Papugiu. Acesta azvârle elecroencefaloretroversorul la container... şi zice: "Ca să se mire proştii!"... (Stai să vezi!)

Citit 814 ori Ultima modificare Duminică, 17 Iulie 2022 20:31

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.