Precizie şi randament la locul de muncă

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În ultima vreme (cam din decembrie '89, încoace) m-am specializat în omorât muşte. Adică, sunt un fel de ucigaş pe veresie, un fel de pierde-vară care practică mucucidul. Această activitate este foarte frumoasă, persuasivă pentru lumea înconjurătoare invadată de muşte, cere tact şi preciziune moleculară, randament optim, atenţie distributivă, apetit irepresibil şi sinceritate la locul de muncă.

Desigur, consider că beneficiarii substantivelor bâzâitoare cunosc foarte bine cum se clasifică această insectă mizerabilă, câte criterii de evaluare se aplică pe spatele muscărimii aflate în progresie geometrică uluitoare. Aşadar, s-o luăm în colimator (sau în vârful flitului) şi s-o analizăm metodic. 1. După mărime: muscoiul, megamusca, musca normală, semimusca, musculeana, muscuşoara, musculiţa. 2. După origine: musca de casă, de stradă, de ţară, urbană, de partid, de stat, sălbatică, domestică, de bucătărie, de viu, de mort, tomberoneză, zootehnică, de toaletă, de câmp, de restaurant, silvică, muzicală, literară, autohtonă, internaţională. 3. După culoare: musca verde, albastră, mov, neagră, albă, rogvaiv. 4. După apucături: musca de asalt, de curse, de ouă, de vânătoare, de croazieră, de bombardament, de agrement, de treabă, isterică, irascibilă, implacabilă, inexorabilă, simplă, morfologică, descendentă, sedentară, comprehensivă, încuiată, sintactică, bacalaureată, pură, doctorandă, meticuloasă, împrăştiată, somnoroasă, amestecată. 5. După destinaţia zborului: musca de ciorbă, de fasole, de carne, de grătar, de cartofi, de mămăligă, de felul doi, de felul unu, de aperitiv, de femur, de nas, de ochi, de spinare, de pace, de război, de somn, de visare, erotică, aiurea, sternocleidomastoidiană, de primărie, de alimentara, de fior şi râs, de companie. 6. După tehnologie: musca virtuală, cinetică, potenţială, ireală, digitală, electronică, optică, acustică, rudimentară, din carne şi oase. 6. După vechime: paleomusca, mezomusca, neomusca, euromusca... musca romantică, clasică, iluministă, naivă, suprarealistă, impresionistă, dada, modernă, postmodernă... musca universală şi musca viitoare!...Doamne, ce de muşte!... ce ne facem, Doamne?

Se aude vocea scriitoarei Violeta Ionescu, ironică: nu putem omorî toate muştele din lume, dar putem pune o plasă la fereastră!

Citit 3680 ori Ultima modificare Joi, 09 August 2012 13:44

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.