Ce obstacole sunt în calea dezvoltării unei AFACERI

Ce obstacole sunt în calea dezvoltării unei AFACERI
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Educaţia precară ocupă primul loc în topul celor mai importante obstacole pentru cei ce vor să înceapă şi să dezvolte o afacere în România, 23 la sută dintre respondenţi afirmând acest lucru, faţă de doar 16 la sută în anul 2016, conform datelor barometrelor EY România dedicate antreprenorilor. Accesul la finanţare şi teama de eşec sunt al doilea, respectiv al treilea obstacol resimţite de antreprenori.

Educaţia antreprenorială, spre deosebire de cea academică, se dezvoltă prin contactul cu poveştile antreprenoriale de succes. De aceea, aproape jumătate dintre respondenţi au indicat mentoratul şi discuţiile cu alţi antreprenori ca fiind principala lor sursă de învăţare (44 la sută). Totuşi, activitatea de mentorat a scăzut în importanţă pe agenda antreprenorilor maturi, în pofida faptului că este considerată ca esenţială de tot mai mulţi antreprenori de start-up.

Antreprenorii indică patru măsuri care ţin de regimul de fiscalitate şi reglementare, dar şi de funcţionarea instituţiilor statului, drept cei mai importanţi paşi în direcţia stimulării şi susţinerii celor care îşi doresc să demareze o afacere. Astfel, 27 la sută consideră că soluţiile de finanţare pentru startupuri ar avea cel mai mare impact, în creştere cu 22 la sută faţă de anul trecut. 24 la sută dintre respondenţi consideră că scutirea sau scăderea taxelor i-ar ajuta cel mai mult, 20 la sută menţionează relaxarea şi simplificarea fiscală, iar 4 la sută, predictibilitatea fiscală.

Conform barometrului, 36 la sută dintre antreprenori vor investi cele mai multe resurse în promovare, în timp ce 67 la sută dintre respondenţi sunt îngrijoraţi de obţinerea fondurilor pentru creşterea numărului de angajaţi.

Citit 1593 ori Ultima modificare Luni, 11 Decembrie 2017 16:39

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.