Damen, încă o afacere importantă pentru Galaţi

Damen, încă o afacere importantă pentru Galaţi
Evaluaţi acest articol
(10 voturi)

Grupul olandez Damen anunţă semnarea contractului pentru livrarea unui complex de dragaj maritim (Marine Aggregate Dredger – MAD) către compania CEMEX UK Marine Limited, din Marea Britanie.

Nava va fi construită la şantierul naval din Galaţi şi este proiectată să extragă nisip şi pietriş de la adâncimi de până la 55 de metri, inclusiv în condiţiile solicitante înregistrate în Marea Nordului. Proiectul navei de tip MAD este rezultatul unui studiu de piaţă extins, combinat cu o consultare a clienţilor companiei olandeze, informează Damen.

Nava aduce un suflu nou, necesar, într-o industrie care se confruntă cu îmbătrânirea flotelor şi cu necesitatea concentrării pe activitatea maritimă. „Am vrut un design revoluţionar, ceva pentru secolul XXI, cu tot ce implică acest lucru din punct de vedere al siguranţei, eficienţei, confortului şi protejării mediului înconjurător. Damen a acceptat provocarea făcută de noi, oferindu-ne un produs robust, cât şi eficient, o navă care reprezintă începutul modernizării flotei noastre în anii care urmează”, a afirmat Laurence Dagley, directorul CEMEX UK Marine.

MAD, care va fi construită la Galaţi, va avea o lungime de 103,5 metri, 7.000 tdw şi o viteză de aproximativ 12 noduri, la plină încărcare, având o capacitate de transport mai mare cu douăzeci de procente faţă de actuala navă de dragaj din flota CEMEX.

CEMEX UK este cel mai important jucător din industria britanică a materialelor de construcţii. Este, totodată, cel mai mare investitor mexican din Marea Britanie, cu 3.000 de salariaţi şi cu vânzări anuale totale de aproximativ un miliard de lire sterline.

Citit 4108 ori Ultima modificare Luni, 08 Ianuarie 2018 19:13

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.