Irigaţiile, o mare problemă

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Braniştea se numără printre cele trei localităţi gălăţene aflate pe lista neagră a Finanţelor, care au scos la mezat sistemele de irigaţii, deoarece Organizaţia ale Utilizatorilor de Apa pentru Irigaţii (OUAI) Braniştea are datorii la stat.

Primarul comunei, Marian Adamache, spune însă că vânzarea s-a blocat la nivelul Ministerului Finanţelor. „Ni s-a solicitat o listă cu bunurile mobile şi fixe cu care figurează aceste OUAI-uri. Dar la noi nu sunt înregistrate cu nimic, deoarece acestea au fost atribuite gratuit de la domeniul statului”.

„De aceea consider că e o greşeală ca Finanţele să intervină la nişte bunuri atribuite de stat. Administratorii societăţii ar fi trebuit să recupereze cotizaţiile de la membrii ei, ca să nu se ajungă în situaţia aceasta”.

Primarul mai spune că, indiferent de ceea ce se va întâmpla cu bunurile OUAI, problema irigaţiilor va fi una gravă, începând cu 2010. „Ni s-a spus că de la anul nu se vor mai da subvenţii pentru irigat, iar în condiţiile acestea se va ajunge ca la un hectar să se cheltuiască 400 de lei, pentru 1.000 de metri cubi de apă necesari”.

„În condiţiile astea cine mai irigă? Mai ales că anul acesta cu tot cu irigaţii, la Braniştea s-au scos în jur de 2500 de kg de grâu pe hectar, ceea ce nu e prea îmbucurător”, a spus primarul, Marian Adamache.

Citit 797 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.