Din lipsă de case de marcat, 139 de societăţi comerciale au activitatea suspendată!

Din lipsă de case de marcat, 139 de societăţi comerciale au activitatea suspendată!
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

În perioada care s-a scurs din acest an, în urma controalelor făcute de comisarii Gărzii Financiare Galaţi şi implicit ca rezultat al ilegalităţilor descoperite, a fost suspendată activitatea mai multor societăţi comerciale din judeţ.

Mai exact, conform datelor pe care le-am obţinut de la conducerea instituţiei gălăţene de control financiar-fiscal, a fost suspendată activitatea a 139 societăţi comerciale din judeţul nostru, întrucât s-a descoperit că administratorii acestora au încălcat prevederile OUG 28/99 republicată care se referă la dotarea cu aparate electronice de marcat (case de marcat) şi la utilizarea acestora.

Totodată, activitatea a două societăţi comerciale a fost suspendată ca urmare a nerespectării prevederilor art.220 din Codul fiscal (ilegalităţi descoperite în decontările dintre agenţi economici – furnizori/cumpărători – de produse supuse accizării).

Chiar şi când e vorba de închiderea prăvăliilor, aşa cum s-a întâmplat în cazurile de care vorbim, nu se poate spune decât că unde-i lege nu-i tocmeală!, dar tocmai de aceea e cât se poate de curios că reprezentanţii, chipurile legali, ai unor societăţi comerciale nu catadicsesc să se doteze şi să folosească aparatele electronice de marcat şi comit astfel (i)legalităţi sancţionabile şi în modul amintit. Se spune că „hoţul neprins e negustor cinstit”, dar dacă e prins, cel puţin în cazul de faţă, cu siguranţă, „e mai mare daraua, decât ocaua”.

Citit 1271 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.