Aviz negativ al sindicatelor privind vânzarea unor unităţi ale ArcelorMittal

Aviz negativ al sindicatelor privind vânzarea unor unităţi ale ArcelorMittal
Evaluaţi acest articol
(12 voturi)

Reprezentanţii sindicatelor din cadrul ArcelorMittal Europe au dat un aviz negativ procesului de vânzare a unităţilor din "pachetul de compensare" convenit de Grupul ArcelorMittal şi Comisia Europeană în contextul achiziţionării oţelăriei Ilva.

Comitetul European de Întreprindere la nivelul ArcelorMittal, reunit în variantă restrânsă în cursul zilei de miercuri, 17 mai, la Luxemburg, a votat cu 19 voturi "împotrivă" şi 13 voturi "pentru" procesul de vânzare anunţat la nivel de grup. De la ArcelorMittal Galaţi au fost prezenţi la reuniune preşedintele Sindicatului Siderurgistul AMG, Gheorghe Bezman, respectiv, vicepreşedintele Nicuşor Postolache.

"În ceea ce priveşte ArcelorMittal Galaţi, considerăm în continuare că asistăm la un "cutremur economic" riscant pentru viitorul angajaţilor, dar şi al economiei româneşti şi solicităm garanţii scrise şi convingătoare atât din partea Comisiei Europene, cât şi a Guvernului României, că interesele siderurgiştilor gălăţeni vor fi apărate", ne-a declarat secretarul general şi purtătorul de cuvânt al Sindicatului Siderurgistul AMG din cadrul ArcelorMittal Galaţi, Vasile Crişan. Acesta a precizat că avizul negativ al Comitetul European de Întreprindere a venit pe fondul "lipsei de transparenţă şi a informaţiilor insuficiente" furnizate sindicaliştilor de conducerea ArcelorMittal.

Avizul este unul consultativ, dar spune multe despre starea de spirit printre angajaţi. Temerea cea mai mare este că ArcelorMittal Galaţi va încăpea pe mâna unei companii din Ucraina sau Rusia, prea puţin credibile în ochii siderurgiştilor gălăţeni.

În cursul zilei de joi, 18 mai, era programată o nouă reuniune a Comitetul European de Întreprindere la nivelul ArcelorMittal, în care urmau să fie continuate consultările pe tema situaţiei generate de procesul de vânzare a unor unităţi.

Citit 4991 ori Ultima modificare Luni, 21 Mai 2018 15:34

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.