ANAF-ul de acasă

ANAF-ul de acasă
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Ministerul Finanțelor a postat pe site-ul propriu un tutorial prin care explică pașii de urmat pentru înregistrarea în Spațiul Privat Virtual (SPV). Instituția precizează că a transmis contribuabililor persoane fizice scrisori personalizate care conțin informații pentru înregistrarea în SPV.

Prin înregistrarea în SPV, aveţi acces la informații fiscale personale și beneficiaţi de avantajele utilizării serviciilor electronice și internetului, precum economisirea de timp prin interacționarea cu ANAF de acasă, reducerea birocrației și primirea de documente cu aceeași putere juridică precum cele comunicate prin poștă sau de la ghișeu. În calitate de contribuabili persoane fizice, prin intermediul Spațiului Privat Virtual vă puteţi informa asupra obligațiilor fiscale, puteţi descărca decizii de impunere și puteţi verifica situația declarării contribuțiilor sociale.

Ministerul Finanțelor precizează că, pentru înregistrarea în SPV, persoanele care au primit scrisoarea trebuie să aibă acces la un dispozitiv conectat la internet și să pregătească următoarele informații:

- numărul documentului format din 12 cifre, înscris în partea stângă-sus a primei pagini a scrisorii primite.

- codul numeric personal (CNP) sau numărul de identificare fiscală (NIF), înscris sub numărul documentului;

- seria și numărul actului de identitate;

- adresa de e-mail proprie;

- numărul telefonului mobil personal;

- un nume de utilizator ales pentru autentificarea în SPV;

- o parolă necesară autentificării în SPV.

Informațiile trebuie completate în formularul web disponibil pe portalul ANAF în secțiunea "Spațiul Privat Virtual" - "Înregistrare utilizatori persoane fizice şi juridice" - "Persoane fizice/ Înregistrare utilizator", alegând Tipul de aprobare "verificare număr document". După completarea corectă a tuturor datelor solicitate în formularul web, procesul de înregistrare se finalizează prin apăsarea butonului "Continuă". "Înregistrarea cu succes în SPV va fi confirmată prin afișarea unei pagini care va conține informațiile completate anterior, iar autentificarea în SPV se va poate face pe baza numelui de utilizator şi a parolei alese la momentul înregistrării", precizează Ministerul Finanţelor.

Din 16 mai 2018, orice persoană care realizează venituri din activități economice sau alte categorii de venituri are posibilitatea să le declare online. Formularul electronic inteligent al Declarației Unice este disponibil în Spațiul Privat Virtual (SPV). Potrivit legislației fiscale în vigoare, începând cu anul 2019, depunerea online a Declarației Unice este obligatorie. Serviciul electronic SPV este gratuit și poate fi accesat direct la adresa https://pfinternet.anaf.ro.

Citit 4310 ori Ultima modificare Duminică, 03 Iunie 2018 16:52

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.