Voucherele de vacanţă vor fi eliminate

Voucherele de vacanţă vor fi eliminate

Evaluaţi acest articol
(8 voturi)
1 comentariu

Abia introduse, voucherele de vacanţă, în valoare de 1.450 lei, vor dispărea, de la 1 decembrie ele urmând să fie înlocuite cu o indemnizaţie de concediu, de valoarea salariului minim brut, care este acum de 1.900 de lei, informează observator.tv. Prevederea respectivă se regăseşte în Legea salarizării. O Hotărâre de Guvern va stabili cum se vor acorda aceşti bani, însă o variantă de lucru ar fi ca aceştia să fie oferiţi în numerar, ca o primă de concediu.

Se pare că tot mai multe pensiuni din ţară refuză tichetele de vacanţă în vârf de sezon, preferând banii jos. „Hotelurile nu doresc să primească vouchere pentru că trebuie să le trimită la decontare, pot să-şi primească banii după două-trei săptămâni şi, de asemenea, este un comision de 1 la sută care se plăteşte emitenţilor de vouchere", spune Alin Burcea, prim-vicepreşedinte al Asociaţiei Naţionale a Agenţiilor de Turism (ANAT). „Noi solicităm să se continue această poveste cu voucherele, pentru că este bună pentru toată lumea. Cei care deţin hoteluri nu doar pe litoral, în toată ţara, se bucură de creşterea vânzărilor, pentru că toată lumea le poate folosi numai pentru vacanţe în România”, a mai spus Alin Burcea.

Citit 8427 ori Ultima modificare Marți, 10 Iulie 2018 16:32

1 comentariu

  • postat de Radu Vineri, 13 Iulie 2018 23:49 95.76.36.*** Link la comentariu
    2
    4

    Ar trebui eliminate de tot, cam multe avantaje au acești bugetari, plătiți din banii privatilor!

    Raportează

Lasă un comentariu

Utilizatorul este singurul responsabil de conţinutul mesajelor pe care le postează şi îşi asumă toate consecinţele.

ATENTIE: Comentariile nu se publică automat, vor fi moderate. Mesajele care conţin cuvinte obscene, anunţuri publicitare, atacuri la persoană, trivialităţi, jigniri, ameninţări şi cele vulgare, xenofobe sau rasiste sunt interzise de legislaţia în vigoare, iar autorul comentariului îsi asuma eventualele daune, în cazul unor actiuni legale împotriva celor publicate.

Prin comentariul meu sunt implicit de acord cu politica de confidenţialitate conform regulamentului GDPR (General Data Protection Regulation) şi cu Termeni si condițiile de utilizare ale site-ului www.viata-libera.ro