Măsuri PNDR de sprijin pentru tinerii fermieri

Măsuri PNDR de sprijin pentru tinerii fermieri
Evaluaţi acest articol
(1 Vot)

Două măsuri destinate tinerilor fermieri şi fermelor mici, respectiv submăsura 6.1 şi submăsura 6.3. din PNDR, vor fi lansate cu începere de la începutul lunii august, informează conducerea Agenţiei pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale (AFIR). De asemenea, în jurul datei de 10 august vor fi lansate şi submăsurile 4.1 şi 4.2..

"Sesiunile din august vor fi exclusiv online. Iar programele pe care noi le-am iniţiat la nivel de agenţie vor duce ca, în 2019, toată relaţia cu beneficiarul să se facă exclusiv online şi vom implementa programul de semnătură electronică, pentru a trimite documentele printr-un simplu click. Cred că este un fapt de normalitate care va conduce la o economie foarte mare de timp, de energie şi de resurse", a precizat directorul general AFIR, Ionuţ Chesnoiu, care se aşteptă la un număr mare de proiecte depuse, dat fiind interesul pentru aceste măsuri din partea potenţialilor beneficiari.

Potrivit calculelor făcute de AFIR, de la preaderare până în prezent, în România s-au depus cereri de finanţare pentru investiţii derulate în mediul rural cu fonduri europene în valoare de aproape 18 miliarde de euro.

Citit 1125 ori Ultima modificare Duminică, 22 Iulie 2018 15:48

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.