România, ultimul loc în UE la angajați cu contracte temporare

România, ultimul loc în UE la angajați cu contracte temporare
Evaluaţi acest articol
(2 voturi)

România are cei mai puțini angajați cu contracte temporare din Uniunea Europeană în 2017 (puțin peste 1 la sută), urmată de Lituania, Estonia și Letonia, arată un raport publicat luni de Eurostat, Biroul de statistică al Uniunii Europene, citat de Mediafax. Din raport reiese că, în România, rata angajărilor cu contracte temporare a persoanelor cu vârste cuprinse între 20 și 64 de ani este de 1,2 la sută, în timp ce media europeană a fost de 13,4 la sută, în 2017. De asemenea, în România, ponderea femeilor angajate a fost de 60,2 la sută, cea a bărbaților 77,3 la sută, iar ponderea tinerilor cu vârsta cuprinsă între 20 și 24 de ani a fost de 40,8 la sută. Ponderea totală a angajaților temporari a variat printre statele membre, cele mai mari fiind înregistrate în Polonia și Spania (26 la sută), Portugalia (22 la sută) și Croația (20 la sută), iar cele mai scăzute în România (1,2 la sută), Estonia și Letonia (ambele 3 la sută).

Citit 1210 ori Ultima modificare Luni, 13 August 2018 17:10

3 comentarii

 • postat de Iancu Jianul
  Sâmbătă, 18 August 2018 10:41
  5.13.174.***
  @Hb Era vorba despre Belgia! In Franta nu stiu cum e, am fost de cateva ori, ca turist! Stiu ca este o tara scumpa, macarea este enorm de scumpa in raport cu salariile care sunt cu 20-25% mai mari, dar daca tragi linie, nu se merita!
  Un fost coleg a vrut sa se angajeze acolo, si i-a cerut cv cu peste 100 de pagini, poze si descrieri de la cel putin 8 proiecte cumulate in 2-3 ani! Sunt foarte nationalisti ,rasisti, aronganti etc. Iar piata muncii de acolo nu o cunosc !
  0
  0
  Raportează
 • postat de Hb
  Marți, 14 August 2018 16:36
  78.96.83.***
  Buna ziua,
  La noi in Franța avem doar contracte temporare, au devenit foarte rare contracte fără limită în timp și asta nu împiedică faptul ca șomajul a crescut dramatic.
  Sindicate nu îți caută munca. Macar nu îți apare drepturile tale.
  Nu știu carui țară e vorba dar desigur nu e Franța. Sunt francez atunci poți te asigur ca știu de ce e vorba.
  0
  0
  Raportează
 • postat de Iancu Jianul
  Marți, 14 August 2018 10:35
  5.13.174.***
  E ca si cum ai spune: tu ai un cal, eu am un cal trojan. In medie ambii avem un cal!

  Sa va invat eu cum sa streaba:
  Intr-o tara civilizata, pot exista oricand contracte temporare, chiar si pe ani de zile! Exista lejeritatea de a te muta oricand dupa o saptamana de la o firma la alta unde iti convine, sau iti schimbi obiectul de activitate, faci cursuri (timp in care partial muncesti sau total si inveti )si dupa 6 luni dai examen.
  Pentru ca exista cu adevarat protectie sociala (poti sta in concediu medica si 3 luni, nu are voie sa te dea afara chiar si cu temporar dar esti platit doar maxim 10 zile lucratoare avand contract temporar), exista sindicate care nu numai ca-ti apara drepturile dar sunt obligati sa-ti si caute de munca. Somajul scade progresiv dupa 2-3 luni ajungand la aproape jumatate! Statul te vrea la munca nu acasa! Mai e si aia cum ii zice, c-am uitat in Romania... a da INDUSTRIE... Da exista... sunt campii de fabrici si uzine! Noi le-am dat la fier vechi sau gratis!
  ASTA este diferenta dintre o tara care isi respecta si PLATESTE cetatenii si statul roman de stramb.. care ofera prostie is hotie! As schimba #rezist cu sintagma #NE TREZIM SI NOI!???? Mi-am incheiat pledoaria!
  1
  0
  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.