Prima întâlnire pentru stabilirea CCM pe 2010 în combinat

Prima întâlnire pentru stabilirea CCM pe 2010 în combinat
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Au început negocierile la ArcelorMittal Galaţi *

Cum era de altfel de aşteptat, şedinţa de luni, prima pentru negocierea contractului colectiv de muncă la nivel de unitate pentru anul 2010, a fost una mai degrabă una formală.

Liderii sindicatelor şi patronatul au convenit asupra numărului de membri din comisiile de negociere şi au stabilit o nouă dată la care vor începe, în mod concret, discuţiile.

„Întâlnirea de astăzi a fost una formală. S-au convenit aspecte tehnice legate de comisiile de negociere şi am solicitat conducerii Combinatului să prezinte documente economico-financiare ale companiei în funcţie de care să ne stabilim o strategie de negociere a capitolului salarizare”, ne-a declarat Nelu Macovei, vicepreşedintele FSS Metarom de la ArcelorMittal Galaţi.

La rândul său, preşedintele sindicatului Solidaritatea, Gheorghe Tiber a precizat că din comisia sindicală de negociere vor face parte 11 persoane, pentru fiecare dintre formaţiunile sindicale reprezentative.

În plus, sindicalistul a mai precizat că, probabil, se va conveni cu celelalte grupări asupra unei forme comune a contractului colectiv de muncă, cu excepţia capitolului salarizare.

„Până vineri, când vom avea o nouă întrevedere cu comisia, vom analiza o formă comună a CCM. Capitolul salarizare este unul special aşa că aici vom veni fiecare cu propuneri”, a spus Tiber.

Citit 1505 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.