Sărbătorile de iarnă aduc şomaj

Sărbătorile de iarnă aduc şomaj
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* De Anul Nou am putea avea aproape 24.000 de şomeri *  Pe piaţa muncii nu prea sunt semne de redresare *

Săptămâna trecută a atras după sine alte 79 de disponibilizări colective anunţate către Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Galaţi.

Potrivit datelor care ne-au fost oferite de purtătorul de cuvânt al instituţiei, Nicoleta Harţegan, în luna noiembrie 16 agenţi economici gălăţeni sau cu punct de lucru în Galaţi intenţionează să concedieze colectiv 1.038 de angajaţi, cu 17 în plus faţă de raportarea din săptămâna precedentă. În decembrie, 137 de persoane riscă să îşi piardă locul de muncă, faţă de doar 75, potrivit raportării din urmă cu şapte zile.

Firme gălăţene care vor concedia

Printre agenţii economic care au anunţat de curând disponibilizări colective se numără şi Perla Nicoreşti, care activează în domeniul agriculturii, vânătorii şi activităţilor anexe şi care va renunţa la 4 dintre cei 7 angajaţi pe care îi are în prezent.

O altă firmă care a informat AJOFM că va recurge la disponibilizări colective este Progresul SCM Galaţi, care se ocupă cu fabricarea articolelor de îmbrăcăminte şi care va renunţa, tot în decembrie, la 24 dintre cei 63 de angajaţi ai săi. 

Per total, 22 de firme au anunţat că vor concedia 1.175 de angajaţi, până la finele anului. Cifra este, în mod evident, una îngrijorătoare, în condiţiile în care în judeţ există deja 22.787 de şomeri, reprezentând o rată a şomajului de 10,6 la sută.  În aceeaşi perioadă a anului trecut, Galaţiul avea doar 12.710 şomeri (dintre care circa 10.000 şomeri de lungă durată, în mediul rural) şi o rată a şomajului de 5,8 la sută.

Citit 1199 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.