Industria metalurgică, în impas

Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

Dacă negocierea Contractului Colectiv de Muncă la ArcelorMittal Galaţi este abia la început, discuţiile de la nivel de ramură se află în desfăşurare.

Patronatele şi federaţiile sindicale au opinii diferite în ceea ce priveşte noua formă a CCM la care se vor raporta toate unităţile din metalurgia românească.

Mărul discordiei este de această dată este reprezentat de capitolul din contract care face referire la eventuale perioade de şomaj tehnic pentru salariaţi.

Potrivit preşedintelui FSS Metarom Galaţi, Adrian Adăscăliţei, reprezentanţii patronatelor încearcă să elimine din noul contract anumite beneficii pentru salariaţii care ajung în această situaţie.

"Reprezentanţii asociaţiei patronale încearcă să impună o formulă care prevede ca în cazul şomajului tehnic să nu mai fie achitat şi sporul de vechime, aşa cum prevedea contractul până acum.

Suntem împotriva acestui lucru, la fel cum nu putem fi de acord cu propunerea potrivit căreia recompensele financiare date în caz de disponibilizări să însemne doar trei salarii primite. Cererea noastră este ca aceste beneficii să fie calculate în funcţie de vechime şi să se acorde 30 la sută din salariu pentru fiecare an muncit", a spus Adăscăliţei, care a precizat că sindicatele îşi vor menţine punctele de vedere şi că nu vor accepta formula propusă de către asociaţia patronală.

Citit 928 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.