Evaluaţi acest articol
(3 voturi)
2 comentarii

Ministerul Finanţelor Publice (MFP) a planificat în noiembrie 2018 împrumuturi de la băncile comerciale de 4,74 miliarde de lei, din care 4,2 miliarde de lei prin licitaţii de obligaţiuni de stat şi certificate de trezorerie, la care se poate adăuga suma de 540 de milioane de lei prin sesiuni suplimentare de oferte necompetitive, aferente licitaţiilor de obligaţiuni.
Sumele vor fi destinate refinanţării datoriei publice şi finanţării deficitului bugetului de stat. Faţă de luna octombrie, împrumuturile programate de MFP sunt mai mari cu 45 milioane de lei.
Conform prospectelor de emisiune, MFP are în program o licitaţie, în data de 26 noiembrie, pentru certificate de trezorerie cu discont, în sumă de 600 de milioane de lei, pe o perioadă de 364 de zile.
Cele opt licitaţii de obligaţiuni de tip benchmark, cu o valoare totală de 3,6 miliarde de lei, vor fi urmate a doua zi de o sesiune suplimentară de oferte necompetitive, cu o valoare de 15 la sută din valoarea iniţială a emisiunii de obligaţiuni.

Citit 944 ori Ultima modificare Luni, 05 Noiembrie 2018 10:07

2 comentarii

 • postat de Suzi quatro Luni, 05 Noiembrie 2018 12:43 82.137.12.*** Link la comentariu
  0
  7

  1006Euroi de la cel cu barba sură până la cel tăta in gură E mult ...E puțin Oricum le umplem seifurile de bani Băncilor iar noi vom AVEA cu ce Plăti Panseluțe olandeze și Ornamente Personalizate de Crăciun și Paști și plătii LĂUTARI

  Raportează
 • postat de Galatean Luni, 05 Noiembrie 2018 12:39 95.76.2.*** Link la comentariu
  0
  11

  Spuneti-le mamelucilor votanti cu capu-n traista despre cauza acestor imprumuturi care nu sunt decat atentate la stabilitatea financiara a tarii, efectul politicilor economice ce izvorasc din programul de guvernare a lui Dragnea, pentru care, aceeasi mameluci s-au dus cu turma la Bucuresti pentru sustinerea PSD-ului si pe al lor conducator!

  Nu stiu ca in cel mai scurt timp nu se vor mai plati pensiile ca nu mai sunt bani decat numai din imprumuturi, luna de luna, cu dobanzi foarte mari, marind datoria publica ce o sa cada pe umerii generatiilor viitoare!

  Si cum nu va fi de unde sa se achite ratele la FMI si iata la bancile comerciale de unde acum se imprumuta, se va pune sechestru pe tara, mobile, imobile, cat a mai ramas nejefuita...

  La mameluci le curg balele la antene cum Deagnea joaca teatru cu valizele, vorba lui Vasile de la teara, cu tara-n bunghi si cu Romania in nasturi!

  Cu viata intregii natiuni!

  Raportează

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.