Inovarea în sectorul agroalimentar, premiată

Inovarea în sectorul agroalimentar, premiată
Evaluaţi acest articol
(3 voturi)

Marţi, 13 noiembrie, a avut loc "Demo Day & Innovation Grants", evenimentul final al proiectului "EIT Food", în care au fost implicaţi Fundația Satean și European Innovation and Technology. În Aula Magna a Universităţii "Dunărea de Jos" din Galaţi, au fost prezentate cele mai bune nouă start-up-uri românești selecţionate de către Fundația Satean pe parcursul acestui an. Cele nouă start-up-uri selecţionate au fost: Rawckers, Menisto, Wello, Genetx, Monica Gheorghiu, Taraba Virtuală, Homefresh, Nibble Timişoara şi Apiary Book.

La eveniment au fost prezenţi peste 120 de participanți și reprezentanți importanți ai Ministerului Agriculturii, Academiei și instituțiilor private. Panelul de discuţii a fost condus de managerul Frank Hysa, iar invitaţii de la prezidiu au fost: Fundaţia Satean - vicepreşedintele Giorgio Guidi şi Giuseppe Empoli, Eit Food - Marcin Kardas, Asociaţia Clusterului Inovativ pentru Sănătate "Dunărea" - preşedintele Costică Voicu, Universitatea "Dunărea de Jos" - prof. dr. ing. habil. Nicoleta Stănciuc, lector dr. ing Ştefan Petrea, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale - Cristian Georgescu şi Liviu Tudor Popescu, expertul în fonduri europene Daniela Scholz şi agronomistul Maricel Vitănescu.

În cadrul evenimentului au fost premiate două dintre cele mai bune start-up-uri, de către un juriu format din reprezentanţi ai Fundaţiei Satean, Eit Food şi Universităţii "Dunărea de Jos", câştigătorii primind 10.000 de euro, respectiv, 5.000 de euro. Primul loc a fost câştigat de Apiary Book, iar locul al doilea, de către Rawckers.

Activităţile HUB-ului românesc al Eit Food vor continua cu alte iniţiative importante. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi site-ul http://www.satean.eu sau trimiteţi un e-mail la Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Citit 1657 ori Ultima modificare Miercuri, 14 Noiembrie 2018 19:21

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.