Un premiu la Premiile Galaţilor

Un premiu la Premiile Galaţilor
Evaluaţi acest articol
(0 voturi)

* Istoria fabricilor gălăţene, de Tudose Tatu, oferită celor recompensaţi sâmbătă pentru excelenţă *

Lectură excelentă dăruită celor distinşi pentru excelenţă! Premiile oraşului Galaţi au recompensat sâmbătă, moral şi meritoriu, o serie întreagă de gălăţeni de succes. Mai puţin vizibil, alături de flori, medalie şi diplomă, premiaţii din acest an, ca şi cei de anul trecut, au primit şi o carte de succes.

O „cărămidă” tipărită cuprinzând o parte din parfumul, dar parcă şi din… fumul fabricilor gălăţene de altădată, un documentar util pentru cei curioşi să cunoască aspecte interesante şi chiar de mândrie, de succes, din istoria oraşului lor.

Este vorba de un dar adus de Patronatul Intreprinderilor Mici şi Mijlocii (PIMM) Galaţi: cartea ,,Istoria trudită a fabricilor uitate...”, alcătuită de prolificul cercetător  gălăţean Tudose Tatu.

Cartea a fost lansată în 2008, la împlinirea a 15 ani de activitate a PIMM Galaţi. Directorul general al  Muzeului Naţional de Istorie al României, dr. Crişan Muşeţeanu, gălăţean de origine, declara de altfel la lansarea cărţii că va ţine acasă această istorie.

Preşedintele PIMM Galaţi, Marian Filimon, declara atunci: ,,Fără cunoaşterea şi recunoaşterea acestor fapte, parte integrantă a istoriei oraşului Galaţi, percepţia cadrului economic în care ne desfăşurăm activitatea nu ar avea fundamentul şi legitimitatea continuităţii şi tradiţiei”.

Explicaţie foto: Fosta noastră colegă de ziar, Alina Comşa Durbacă, una dintre premianţii care au primit cartea

Citit 1419 ori Ultima modificare Luni, 30 Noiembrie -0001 02:00

Nu se mai pot comenta articolele mai vechi de 30 zile.